Deze chana kathi roll heeft een kruidige vulling van kikkererwten in een tortilla of Indiaas brood naar keuzen met een koriander chutney en ingemaakte uien. Het is smaakvol, gemakkelijk en een snelle maaltijd voor de lunch.
Duur: 30 minuten
Aantal stuks: 4
Wat heb je nodig?
Voor de ingemaakte uien:
1 grote rode ui
60 ml witte azijn
60 ml water
2 el suiker
1 tl zout
Voor de pittige kikkererwten:
480 gram kikkererwten (uitlekgewicht)
2 el zonnebloemolie
1,5 tl komijnzaad
1 tl korianderpoeder
1,5 tl garam masala
0,5 tl chilipoeder (of naar smaak)
1 tl gember-knoflook pasta
3 el water
0,5 tl zout
Voor de wraps:
4 tortilla, paratha, chapati of naan
Koriander chutney (zie hier het recept)
Handje verse koriander
1 limoen
Wat moet je doen?
1. Het lekkerst is als je de uien een aantal uur (minimaal 1 uur) van tevoren maakt. Snijd hiervoor een rode ui in dunne halve ringen. Zet vervolgens een steelpan op het vuur en voeg 60 ml witte azijn, 60 ml water, 2 el suiker en 1 el zout en verwarm tot het suiker is opgelost. Voeg de gesneden uien toe aan een glazen pot en giet het azijnmengsel erover. Roer door en zet in de koelkast.
2. Voeg 2 el zonnebloemolie toe aan een koekenpan samen met 1,5 tl komijnzaad. Na 30 seconden kun je de volgende kruiden toevoegen: 1 tl korianderpoeder, 1,5 tl garam masala en 0,5 tl chilipoeder (of naar smaak). Roer goed door, voeg direct 1 tl gember-knoflookpasta toe en roer nogmaals door.
3. Nadat de kruiden kort hebben gebakken kun je de kikkererwten toevoegen. Roer goed door en voeg nog 3 el water toe. Bak zo'n 4 minuten en zet het vuur uit.
4. Maak de koriander chutney, volgens dit recept. Voeg eventueel wat sojayoghurt toe aan het recept, je hebt dan wel minder water nodig.
5. Pak je tortilla, paratha, chapati of naan en verspreid ongeveer 2 el koriander chutney erover. Voeg vervolgens de pittige kikkererwten toe in het midden en garneer met verse koriander, sap van een limoen en de ingelegde uien.
Eetsmakelijk!
Comentarios