top of page

Het Jiven Project

Iets goeds terugdoen voor de samenleving is altijd in onze gedachten geweest. Amit is geboren in een middenklas gezin in New Delhi, India en had het geluk dat zijn familie een goede opleiding voor hem konden betalen. Zijn vader had dit geluk echter niet en heeft hard moeten werken, om ervoor te zorgen dat Amit een goede opleiding kon volgen, waaronder een master aan de Universiteit van Wageningen.

Ook door de verhalen die zijn oma aan hem vertelde, werd duidelijk dat Amit veel geluk heeft. Zij is namelijk nooit naar school geweest en kan niet lezen of schrijven. Ongeveer 30 miljoen kinderen in India zijn nog nooit naar school geweest. Bovendien rond volgens UNICEF ongeveer 50 procent van de jongeren het voorgezet onderwijs niet af, terwijl ongeveer 20 miljoen kinderen niet naar de kleuterschool gaan. (Bron Rapid Survey of Children 2013-2014 MWCD) Het Indiase onderwijssysteem is een van de grootste ter wereld met meer dan 1,5 miljoen scholen, 8,5 miljoen leraren en 250 miljoen kinderen (UNICEF). Ongeveer 10% gaat echter niet naar school en de helft van de kinderen die naar de basisschool gaan (ongeveer 50 miljoen), haalt geen leerniveau dat geschikt is voor hen. (Bron: National Achievement Survey, NCERT 2017)


Dit betekent dat er veel te doen is in het onderwijs en Amit wil iets doen om de situatie te verbeteren. Ook Daniëlle is hierin geen onbekende. Tijdens haar reizen door Zuidelijk-Afrika was ze getuige van armoede en kinderen die niet naar school konden gaan. Na Daniëlle haar eerste bezoek aan India met Amit in 2018, besloten we dat we een deel van onze inkomsten (waar we deze dan ook uit zouden genereren) apart wilde zetten voor persoonlijke initiatieven. Vanaf het moment dat Amit fulltime is gaan werken heeft hij de initiatieven van zijn zus, die zich in India inzet voor het welzijn van mens en dier, altijd financieel gesteund. Ze is actief betrokken bij stellingen die zorg dragen voor zieke en geredde dieren uit de vlees- en zuivelindustrie. Ook regelde ze tijdens de corona uitbraak voedselpakketten om te bezorgen in arme buurten. Samen met de zus van Amit willen we de krachten bundelen om kleine, lokale projecten te ondersteunen, vooral gericht op kinder- en dierenwelzijn.

Jiven is het Hindi-woord voor ‘leven’ en door elk klein beetje dat we doen, geloven we dat we levens positief beïnvloeden. Onze grote doelen zijn: het realiseren van een bibliotheek in India, waar kinderen toegang hebben tot goede boeken en informatie. Ten tweede willen we een dierenasiel volledig gaan ondersteunen of zelf opzetten, waar geredde of gewonde dieren opgevangen kunnen worden.


We hebben besloten om van de totale winst die we genereren met Hey Groentje, 10 procent apart te zetten. Later dit jaar hopen we naar India te kunnen reizen en alvast een aantal projecten te ondersteunen of op te zetten. We houden jullie op de hoogte via social media en deze pagina.


We bedanken iedereen die ons heeft gesteund en in de toekomst gaat steunen, want daarmee steun je ook direct het Jiven Project!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page