top of page

Khichdi

Dit hoofdgerecht wordt voornamelijk gegeten in het Noorden en Oosten van India en is een makkelijk gerecht om te maken. Het wordt vanwege religieuze overtuigingen vaak op zaterdag gegeten, dit is dan ook de reden dat je het bij sommige tempels in India krijgt aangeboden. Ook is het een gerecht dat vaak bij ziekte wordt gegeten, vanwege het kalmeren van het spijsverteringsstelsel en het verbeteren van de immuniteit en energie. Khichdi is een combinatie van linzen, rijst en groente waardoor het rijk is aan vitamines en eiwitten.

Wat heb je nodig voor 3 personen?

2 el zonnebloemolie

1 gemiddelde rode ui

2 teentjes knoflook

2 cm gember

1 groene chili

200 gram aardappel (met schil)

200 gram basmati rijst

200 gram rode linzen

150 gram doperwten (diepvries)

1 groene paprika

150 gram wortel (met schil)

3 medium tomaten

2 tl komijnzaad

1 tl zout

1 tl korianderpoeder

1 tl kurkuma

0,5 tl chilipoeder

4 kruidnagel

4 kardemon

Hand verse koriander

700 ml water


Wat moet je doen?


1. Was de rijst en linzen goed.


2. Snijd de ui, groene chili, knoflook en gember in fijne stukjes en de aardappel (zonder schil), wortel (zonder schil), tomaat en groene paprika in kleine blokjes van 1 bij 1 cm.


3. Warm 2 el zonnebloem olie op in de pan en voeg direct 2 tl komijnzaad, kruidnagel en kardemon toe. Bak 30 seconden en voeg daarna de fijngesneden ui, groene chili. gember en knoflook toe. Roer alles goed door voor 2 minuten, tot de ui glanzig is geworden.


4. Voeg vervolgens de aardappelblokjes toe en bak voor 1 minuut, daarna kan je de rest van de groente toevoegen: wortel, groene paprika en doperwten. Roer alles weer even goed door, voor 2 minuten.


5. Hierna kan je de rest van de kruiden toevoegen: 1 tl zout, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder en 0,5 tl chilipoeder. Ook nu is het belangrijk om alles weer even goed door te roeren voor 2 minuten.


6. Voeg nu de basmati rijst, rode linzen en 700 ml water toe en roer alles goed door elkaar. Doe een deksel op de pan en laat het 10 minuten koken (vergeet niet af en toe te roeren).


7. Snijd ondertussen een hand koriander fijn en voeg toe zodra het gerecht klaar is. Roer het er doorheen en serveer.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page