top of page
Hey-Groentje-1.jpeg

Hey!

Wij zijn Amit & Daniëlle en hebben onze missie ervan gemaakt om meer mensen kennis te laten maken met de plantaardige Indiase keuken!

In 2015 is Amit vanuit India naar Nederland gekomen om te studeren aan de Universiteit van Wageningen. Hij moest opeens voor zijn eigen eten zorgen en met behulp van zijn moeder, leerde hij via videobellen al snel wat basisgerechten. In 2017 leerde hij Daniëlle kennen en ondanks dat ze nog nooit Indiaas had gegeten werd ze direct verliefd op de Indiase keuken. We brachten dan ook heel wat uurtjes samen door in de keuken!

In 2021 besloten we onze favoriete keuken met een breder publiek te willen delen. We organiseerden een online kookworkshop en tot onze verbazing deden er het eerste weekend 50 deelnemers mee. Hierdoor waren we extra gemotiveerd om meer kookworkshops te geven.

Eind 2021 besloten we in het diepe te springen en full-time te kiezen voor Hey Groentje. We wilden meer vrijheid creëren en hadden ook super veel leuke plannen. We zeiden onze baan op, verkochten ons appartement en heel veel andere spullen. Na een reis door Europa, vlogen we door naar India. Hier stonden we dagelijks in de keuken en leerde we ontzettend veel van de moeder en oma van Amit. In deze periode is ook ons kookboek: De plantaardige Indiase keuken ontstaan. Terug in Nederland kregen we steeds meer leuke aanvragen voor Indiase kookworkshops en raakte we in verwachting. Hierdoor besloten we toch weer een eigen plekje in Nederland te willen, dit keer wel anders. Zo gingen we kleiner wonen en verdiepte we ons meer in duurzaamheid en minimalisme. 

Op onze website vind je een combinatie van dingen waar we ons mee bezig houden. Zo kun je meer lezen over de Indiase kookworkshops die we aanbieden, delen we smaakvolle Indiase recepten, hebben we een podcast en delen we interessante artikelen over verschillende onderwerpen. 

Onze dromen najagen is de beste keuze die we tot nu toe hebben gemaakt en we hopen jullie te mogen inspireren met alles wat we doen.

Liefs,

Amit & Daniëlle

bottom of page