top of page

Soja chaap

Indiaas eten staat bekend om zijn rijke smaken, gevarieerde ingrediënten en aromatische kruiden. Een van de populaire gerechten die vaak in de Indiase keuken voorkomt, is soja chaap. Dit gerecht, gemaakt van soja-eiwitten, is niet alleen heerlijk, maar ook een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Soja chaap is een geweldige vleesvervanger en biedt een stevige textuur die goed samengaat met een verscheidenheid aan kruiden en specerijen.



Wat heb je nodig?


Voor de marinade:

  • 200 gram soja chaap (verkrijgbaar in Indiase supermarkten of online)

  • 1 kopje plantaardige yoghurt (bijv. soja)

  • 2 el kikkererwtenmeel (besan)

  • 1 el citroensap

  • 1 el gember-knoflookpasta

  • 1 tl kurkumapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 tl garam masala

  • 1 tl rode chilipoeder

  • Zout naar smaak


Voor de saus:

  • 2 el olie

  • 1 grote ui, fijngesneden

  • 2 tomaten, gepureerd

  • 1 el gember-knoflookpasta

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl garam masala

  • 0,5 tl kurkumapoeder

  • 0,5 tl rode chilipoeder

  • Verse koriander, voor garnering

  • Zout naar smaak


Wat moet je doen?


1 Spoel de soja chaap goed af en knijp het overtollige water eruit.


2. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom. Voeg de stukken soja chaap toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn. Laat de soja chaap minimaal 30 minuten marineren (langer is beter, bijvoorbeeld een paar uur of een hele nacht in de koelkast).


3. Verhit olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe en laat ze sputteren. Vervolgens kun je de fijngesneden ui toe en bak tot deze goudbruin is. Voeg de gember-knoflookpasta toe en bak nog een minuut.


4. Voeg de tomatenpuree toe en kook tot de olie begint te scheiden van de saus. Hierna kun je alle kruiden toevoegen (korianderpoeder, komijnpoeder, garam masala, kurkumapoeder, rode chilipoeder) en bak voor een paar minuten.


5. Voeg de gemarineerde soja chaap toe aan de saus en meng goed. Ook kun je de sojacreme toevoegen (indien gebruik) en laat het geheel 10-15 minuten sudderen, of totdat de soja chaap volledig gaar is en de saus goed ingedikt is.

6. Garneer met verse koriander en serveer de soja chaap heet met roti, naan of rijst.


Tips:


  • Soja chaap is duur in Nederland, je kan er ook voor kiezen om soja brokken te gebruiken.

  • Voor extra smaak kun je de gemarineerde soja chaap eerst grillen of bakken voordat je ze aan de saus toevoegt.

  • Je kunt extra groenten zoals paprika en wortel toevoegen voor extra smaak en textuur.


Geniet van je zelfgemaakte Indiaas soja chaap!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page