top of page

Samosa spiraal

Samosa is een van de bekendste streetfood recepten uit India. Het bereiden van een traditionele samosa is echter tijdrovend. Dus hier is een recept van een samosa in een spiraalvorm die veel gemakkelijker te bereiden is en de perfecte snack is voor feestjes. Bovendien wordt het in de oven bereid waardoor we niets hoeven te frituren


12 stuks - 45 minuten

Wat heb je nodig?

  • Vegan bladerdeeg (rechthoekig)

  • 2 el zonnebloemolie

  • 250 gram aardappel

  • Hand diepvriesdoperwten

  • 1 kleine rode ui

  • 1 el gember-knoflookpasta

  • 1 groene chili (optioneel)

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 tl korianderpoeder

  • 0,5 tl garam masala

  • 0,5 tl chilipoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 0,5 tl zout

  • 10 takjes verse koriander

Wat moet je doen?


1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 2. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook gaar. 3. Ondertussen kun je 1 kleine rode ui en de groene chili (optioneel) fijnsnijden. Verwarm vervolgens 2 el zonnebloemolie in een grote koekenpan. Voeg hier 1 tl komijnzaad, 1 tl korianderpoeder, 1 tl kurkuma, 0,5 tl garam masala en 0,5 tl chilipoeder aan toe. Roer door. 4. Voeg daarna direct de rode ui, groene chili (optioneel) en 1 el gember-knoflookpasta toe. Wanneer de aardappelen gaar zijn kun je deze fijnprakken en toevoegen aan de pan samen met een hand diepvriesdoperwten. 5. Wanneer het aardappelmengsel heel droog is, kun je een scheutje water toevoegen. Roer door elkaar, voeg nog 0,5 tl zout toe en bak 2 minuten op laag vuur. Zet daarna het vuur uit en voeg nog een hand fijngesneden koriander toe. 6. Rol het bladerdeeg uit en smeer het aardappelmengsel (wanneer het is afgekoeld) uit over het oppervlak, laat op één van de langwerpige randen 1 cm vrij (smeer dit evnetueel in met wat water). Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant op tot je de andere kant bereikt (waar je nog 1 cm ruimte hebt). Zorg dat dat de rol goed dicht is.


7. Snijd de rol in 12 tot max. 14 stukken. Druk een klein beetje plat, leg op een bakpapier en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.


Tip: Serveer met een koriander chutney of tomatenketchup.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page