top of page

Dal Kachori

Dal Kachori is een geliefde Indiase snack met een knapperige buitenkant en een smaakvolle, gekruide vulling van chana dal (gele spliterwten). Deze verrukkelijke lekkernij uit Noord-India is perfect als tussendoortje of voorgerecht. Hoewel het maken van dal kachori wat tijd kost, is het resultaat een onweerstaanbare snack die heerlijk smaakt met pittige chutney of koele yoghurt.



Wat heb je nodig?


Voor de vulling:

  • 100 gram gele spliterwten (chana dal), gewassen en een paar uur geweekt

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 tl venkelzaad

  • 0,5 tl asafoetida (optioneel)

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl chilipoeder

  • 0,5 tl kurkuma

  • Zout naar smaak

  • 1 el amchoorpoeder (gedroogd mangopoeder) of 1 el citroensap


Voor het deeg:

  • 240 gram bloem

  • 60 ml zonnebloemolie

  • Zout naar smaak

  • Water om te kneden


Voor het frituren:

  • Zonnebloemolie


Wat moet je doen?


1 Voor het bereiden van de vulling giet je de geweekte chana dal af en maal deze grof in een keukenmachine of blender.


2. Verhit de olie in een pan en voeg de komijnzaad en venkelzaad toe. Laat ze een paar seconden sputteren. Voeg de asafoetida toe en roer even door. Hierna voeg je de gemalen chana dal toe samen met de gemalen koriander, gemalen komijn, gemalen venkel, chilipoeder, kurkuma en zout toe. Meng goed.


3. Kook het mengsel op laag vuur tot het droog is en de dal gaar is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Voeg het amchoorpoeder of citroensap toe en meng goed. Laat de vulling afkoelen.


4. Breid vervolgens het deeg voor door bloem, zout en olie in een grote kom te mengen. Voeg geleidelijk water toe en kneed het deeg tot het zacht en soepel is. Dek het deeg af en laat het 15-20 minuten rusten.


5. Verdeel het deeg in kleine balletjes (ongeveer 15 stuks). Druk elk balletje een beetje plat en vul het met een theelepel van de dalvulling. Vouw de randen van het deeg over de vulling en knijp de naden samen om de vulling volledig af te sluiten. Druk de gevulde balletjes voorzichtig plat tot een schijf van ongeveer 5 cm in diameter.


6. Verhit olie in een diepe pan op middelhoog vuur. Frituur de kachoris in batches tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig bakken.


7. Haal de kachoris uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.


Serveer de dal kachoris warm met een pittige chutney of plantaardige yoghurt.


Eet smakelijk!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page