top of page

5 positieve veranderingen die wij ervaren door plantaardig te eten!

Van een sprankelende energieboost tot een bewuster leven, de overstap naar een plantaardig dieet heeft ons leven op meer manieren veranderd dan we ooit hadden kunnen voorstellen. In onze nieuwste blog duiken we dieper in de vijf positieve veranderingen die we persoonlijk hebben ervaren sinds we de keuze maakten om plantaardig te eten. Of je nu nieuwsgierig bent naar de voordelen van een plant-based lifestyle of al een toegewijde plantaardige eter bent, we nodigen je uit om samen met ons deze inspirerende reis te verkennen.

Creativiteit in de keuken


Toen wij helemaal plantaardig gingen eten en het liefst zo veel mogelijk onbewerkt, werden we een stuk creatiever. We gingen nieuwe recepten en smaken uitproberen. Want ondanks dat de Indiase keuken vegan friendly is, was er nog genoeg te ontdekken. Welke kruiden passen bijvoorbeeld bij welke smaken en hoe stel je een gebalanceerde maaltijd samen. Ook gingen we met voor ons nieuwe producten koken, zoals tofu. We experimenteerden, werden creatiever en hierdoor ontstonden gezonde en smaakvolle recepten.


Een gevoel van welzijn en gezondheid


Sinds we plantaardig eten, voelen we ons energieker en gezonder dan ooit tevoren. Wel is het belangrijk om hier te vernemen dat het om voedzame plantaardige producten gaat en niet de ongezonde producten zoals vegan chocola, pizza en patat. Door zo veel mogelijk te kiezen voor een onbewerkt plantaardig voedingspatroon, krijgen we meer vitamines, mineralen, vezels en gezonde vetten binnen. Door deze keuze merken we dat ons lichaam ons dankbaar is.

Een wereld van variatie op ons bord


Het plantaardige dieet opent de deur naar een ongelooflijke diversiteit aan voeding. Van granen en peulvruchten tot seizoensgebonden groenten en fruit, ons menu is nu een kleurrijk palet. Dit komt ook weer door het stukje creativiteit in de keuken en experimenteren met voor ons nog onbekende ingrediënten.


Portemonnee-vriendelijk boodschappen doen


Plantaardig eten duur? Echt niet! Vergeleken met een dieet dat rijk is aan dierlijke producten, hebben we ontdekt dat plantaardig eten vriendelijker is voor onze portemonnee. Een goed stuk vlees is bijvoorbeeld heel duur, terwijl peulvruchten ook voldoende eiwitten bevatten en een stuk goedkoper zijn. Verder helpt het ook om geen pakjes en zakjes te gebruiken.


Is het duur om plantaardig te eten? Lees hier het blog van Amit.


Verbonden met gelijkgestemde zielen


Het delen van onze plantaardige reis heeft ons in contact gebracht met een geweldige gemeenschap van gelijkgestemde mensen. Samen leren we, inspireren we elkaar en vieren we de positieve impact van plantaardig eten op ons leven.


Dit zijn voor ons de 5 belangrijkste, positieve veranderingen sinds we plantaardig eten. Welke positieve veranderingen merk jij? Laten we elkaar inspireren!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page