top of page

Persoonlijke update: Wij worden ouders!

We zijn erg bij om aan te kondigen dat we binnenkort ouder worden!


Zoals jullie waarschijnlijk hebben gemerkt, hebben we niet echt veel gereisd in India. En dat heeft alles te maken met het feit dat we een kindje verwachte. Daniëlle had namelijk een zwaar eerste trimester en hierdoor moesten we onze plannen aanpassen. Ze werd namelijk o.a. erg gevoelig voor geuren en hierdoor ook Indiaas eten (dat normaal haar favoriet is). We besloten daarom om het deze periode rustig aan te doen en ons te concentreren op het afmaken van ons aankomende kookboek. Amit stond voornamelijk samen met zijn moeder in de keuken om recepten uit te proberen en te maken en Daniëlle hielp met het uitwerken van alle recepten en het maken van food foto's (wel met een masker op, haha). In deze blog willen we je laten zien hoe de afgelopen 3 maanden voor ons in India zijn geweest en wat ons komende plannen zijn.

Maar eerst even wat hoogte punten van de afgelopen 3 maanden:

Het leven is onvoorspelbaar.


Dat hebben we het afgelopen jaar mogen ervaren. Het is bijna een jaar geleden dat Amit stopte met werken en we begonnen met Hey Groentje. We hadden ons geen betere start van ons bedrijf kunnen wensen en gelukkig groeien we nog steeds. Alleen toen we naar India kwamen hadden we veel wilde plannen en wilde we ook veel gaan reizen. We begonnen dus met een bezoek aan het Noorden, eerst aan het Corbett National Park waar we een paar Jungle-safari's hebben gedaan en daarna nog verder richting het Noorden de Himalaya in.


Na terugkomst kwamen we er achter dat we in verwachting zijn. We waren dolblij met het nieuws en tegelijkertijd wisten we ook dat we onze plannen even moesten omgooien. Niet alleen onze tijd in India, maar ook voor daarna. We besloten voor nu ons eerst op ons aankomende kookboek te focussen en alle recepten op papier te zetten. Gedurende deze tijd hebben we ook drie live kookworkshops gegeven, tussendoor hebben we er helaas ook 1 moeten annuleren... omdat Daniëlle zich te ziek voelde. Verder hebben we gelukkig wel ons eerste e-book kunnen uitbrengen en steunde we verschillende projecten via Het Jiven Project.


12 weken echo


Na 3 maanden ging Daniëlle zich langzaam weer beter voelen en kon ze ook weer wat meer genieten van de Indiase keuken. Want waar ze hiervoor alleen maar fruit, noten en brood met sla at (hierdoor is ze ook best wat gewicht verloren), geniet ze nu weer van gerechten zoals: pav bhaji, tofu tikka masala en mix vegetables!


De 12 weken echo was een bijzonder moment! Want net zoals in Nederland hebben we hier ook fijn contact met een gynaecoloog (verloskundige bestaan hier niet) en hebben we afspraken om bloed te prikken en echo's te laten maken. Wel zijn we er achter gekomen dat kleine dingen in India gewoon anders zijn zoals in Nederland. Daniëlle mag bijvoorbeeld geen papaya eten (een van haar lievelingsfruit soorten),terwijl dat in Nederland geen probleem is.


Momenteel is Daniëlle 14 weken zwanger en begint de realiteit dat we binnen een half jaar ouders zullen zijn wel echt door te dringen. We kijken er met veel plezier naar uit en zijn dankbaar voor alle dingen die in ons leven zijn gebeurd sinds we ongeveer een jaar geleden besloten om het hef in eigen handen te nemen. We hadden dit jaar niet beter kunnen beginnen en in de toekomst kunnen we niet wachten om quality time door te brengen met ons kind. We moeten met Hey Groentje een balans vinden en zijn al aan het praten over hoe we alles willen gaan indelen, al weet je natuurlijk nooit of dingen echt zo lopen.


Voor nu weten we dat we in April weer in Nederland zijn (Amit kan namelijk niet langer dan 6 maanden buiten Europa zijn, visum regels..) Dus gaan wij hier voorlopig even willen blijven voordat we weer op reis gaan. Niet met zijn tweeën, maar nu met zijn drieën! Volg ons zeker op social media en abonneer je op onze nieuwsbrief voor recente updates. Heel erg bedankt voor het lezen van deze blog en het steunen van ons.


Liefs van ons!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page