top of page

Raj Kachori

Het is een bekend streetfood gerecht in Delhi en een van de favoriete snacks van de moeder van Amit. Raj betekend koninklijk en dat wordt wel duidelijk als je ziet hoe dit recept wordt opgebouwd. Je begint met het maken van de knapperige kachori en deze gepofte bal wordt vervolgens gevuld net verschillende lekkere vullingen zoals gekruiden aardappelen, kikkererwten, linzen, verschillende chutneys, sojayoghurt en granaatappelpitjes.


Duur: 60 minuten

Aantal stuks: 8

Wat heb je nodig?


Voor het deeg

  • 60 gram bloem

  • 175 gram griesmeel

  • 0,25 tl kurkuma

  • 125 ml water

Voor het kikkererwten deeg

  • 5 el kikkererwtenmeel

  • 0,5 tl zout

  • 0,5 tl chilipoeder

  • 0,35 baking soda

  • 1 tl zonnebloemolie

  • 2 el water

Voor de vulling

  • 1 middelgrote aardappel

  • 200 gram linzen

  • 130 gram kikkererwten

  • Handje verse koriander

  • 0,5 tl zout

  • 0,5 tl komijnpoeder

Voor de garnering

  • Koriander chutney

  • Tamarinde chutney (3 el tamarinde pasta, 1 tl suiker en zo'n 20 ml water)

  • Sojayoghurt

  • Granaatappel

  • Verse koriander

  • Verse rode ui

  • Seroendeng of Bhujia


Wat moet je doen?


1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm en kook gaar.


2. Maak ondertussen een koriander chutney (zie recept) en tamarinde chutney. Voor de tamarinde chutney gebruik je 3 el tamarinde pasta samen met 1 tl suiker en een scheut water. Voeg toe aan een kommetje en roer goed door elkaar.


3. Wanneer de aardappelen gaar zijn kun je deze in een kom doen samen met 0,25 tl komijnpoeder en 0,25 tl zout. Snijd een handje verse koriander fijn, voeg toe en meng alle ingrediënten met elkaar. Zet vervolgens apart.


4. De linzen en kikkererwten kun je ook in een aparte kom doen samen met 0,25 tl komijnpoeder en 0,25 tl zout. Roer door en zet apart.


5. Voor het deeg kun je het bloem samen met het griesmeel toevoegen aan een mengkom. Voeg ook 0,25 tl kurkuma en 125 ml water toe en kneed het deeg tot een zachte bal. Wanneer nodig kun je nog een scheutje water toevoegen. Maak een theedoek nat, leg over de mengkom en laat het deeg 10 minuten met rust.


6. In de tussentijd kun je de vulling voor in het deeg maken. Hiervoor heb je 5 el kikkererwtenmeel nodig samen met 0,5 tl zout, 0,5 tl chilipoeder, 0,25 tl baking soda, 1 tl zonnebloemolie en 2 el water (eventueel meer wanneer nodig). Kneed tot een bal.


7. Warm vervolgens de zonnebloemolie op in een wok of frituurpan.


8. Verdeel het deeg gemaakt van bloem en griesmeel in 8 balletjes. Maak van een bal een kommetje en doe daar een beetje van het kikkererwtenmeel deeg in. Sluit het kommetje en rol uit in een ronde vorm (10 tot 12 cm in diameter). Laat vervolgens in de warme olie glijden. Binnen een paar seconden zal het deeg omhoog komen. Druk hem voorzichtig aan met een schuimspaan, om hem op te blazen en spat voorzichtig wat olie over de kachori. Frituur tot beide kanten goudbruin zijn en herhaal deze stap totdat het deeg op is.


9. Breek de bovenste korst van de kachori en vel met aardappelen, linzen en kikkererwten. Voeg vervolgens plantaardige yoghurt, groene chutney en tamarinde chutney toe. Strooi wat van seroendeng of Bhujia erover heen en garneer met wat granaatappelpitjes, rode ui en korianderblaadjes.


Tip: Het lekkerst, wanneer je het na het bereiden direct eet.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page