Sweet lassi
De Indiase zomers kunnen snikheet zijn, en op zulke dagen verlangen mensen in India naar iets verfrissends. Eén van de populairste drankjes is dan sweet lassi: een traditionele yoghurtdrank die al generaties lang wordt gedronken om het lichaam af te koelen en de spijsvertering te ondersteunen.
Deze romige dorstlesser is geliefd om zijn lichte zoetheid en frisse, zachte smaak. Oorspronkelijk wordt hij gemaakt van yoghurt, water, suiker en soms een vleugje kardemom of rozenwater. In onze versie gebruiken we plantaardige yoghurt, waardoor de lassi volledig vegan blijft, maar nog steeds net zo romig en verfrissend als het origineel.

Totale tijd
< 10 minuten
Porties
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk
Ingrediënten
250 ml plantaardige (soja) yoghurt
120 ml koud water
2 el suiker
2 kardemompeulen
IJsblokjes (optioneel)
Handje pistache (optioneel)
Bereiding
1. Meng in een blender de plantaardige yoghurt, water, suiker en de pitjes van de kardemompeulen tot een glad mengsel.
2. Schenk in glazen gevuld met ijsblokjes.
3. Garneer eventueel met fijngehakte pistachenoten.
Notitie
Je kunt de hoeveelheid suiker aanpassen naar eigen smaakt of zelfs helemaal weglaten.
