top of page

Vegan butter chicken

Butter chicken is een bekende Indiase curry over de hele wereld en komt oorspronkelijk uit de noordelijke regio van Punjab in India. Het is belangrijk om te weten dat de echte smaak in dit gerecht niet van het kippenvlees komt, maar van de marinade. Daarom maken we gebruik van vegan kipstukjes en zal het gerecht nog steeds je smaakpapillen betoveren! Wij genieten ervan met knoflook naan, maar het is ook lekker te combineren met wat warme basmatirijst.

Wat heb je nodig voor 2 á 3 porties?

  • 4 el soja yoghurt

  • 5 el vloeibare boter

  • 1 grote ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 3 cm gember

  • 3 tomaten

  • 175 gram plantaardige kip stukjes

  • 1 hand cashewnoten

  • 200 ml water

  • 1,5 tl zout

  • 2 tl garam masala

  • 1 tl chilipoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 4 kruidnagel

  • 4 kardemom

Optioneel

  • Soja crème

  • Verse koriander


Wat moet je doen?


1. Voeg 4 el sojayoghurt toe aan een mengkom samen met 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 0,5 tl chilipoeder en 0,5 tl zout. Meng door elkaar, voeg de vegan kipstukjes toe en zet in de koelkast voor minimaal 2 uur.


2. Bak de gemarineerde plantaardige kipstukjes in 1 el plantaardige boter, zo’n 5 minuten en leg vervolgens apart. Snijd ondertussen de grote ui, knoflookteentjes en gember grof.


3. Voeg 2 el plantaardige boter toe aan pan samen met de gesneden ui, knoflook en gember. Bak 2 minuten en snijd ondertussen de tomaat. Deze kun je vervolgens direct toevoegen samen met een hand cashewnoten. Roer tot de tomaat zacht is geworden.


4. Wanneer de tomaat zacht is, kun je 200 ml water toevoegen samen met 1 tl zout, 1 tl garam masala, 0,5 tl chilipoeder, 4 kruidnagels en 4 kardemom (alleen de pitjes). Roer goed door en kook 15 minuten met een deksel op de pan.


5. Doe de inhoud van de pan in de blender en mix tot een glad geheel. Het mengsel kun je vervolgens terug gieten in de pan. Voeg direct 2 el plantaardige boter toe samen met de vegan kipstukjes. Kook samen nog 5 minuten.


6. Optioneel kun je nog soja crème toevoegen en een handje verse koriander.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page