top of page

Tofu tikka

Het is een lekker plantaardig voorgerecht, dat ook als snack gegeten kan worden! Oorspronkelijk wordt dit gerecht in Noord-India bereid met paneer, maar dit kan gemakkelijk worden vervangen door Tofu. Tofublokjes, uien en paprika's worden gemarineerd in een romige (plantaardige) yoghurtmarinade die rijk is aan kruiden en hierdoor boordevol smaken. Daarna wordt het op de spiesjes gelegd en in de oven gegrild waar het een smeuïge krokante delicatesse wordt.

Wat heb je nodig voor 4 stokjes?

  • 250 gram tofu (16 blokjes)

  • 1 grote rode ui

  • 1 grote paprika (eventueel verschillende kleuren)

  • 3 el soja kwark

  • 1 el gember-knoflook pasta

  • 2 el zonnebloemolie

  • 2 tl korianderpoeder

  • 1 tl garam masala

  • 0,5 tl chilipoeder

  • 0,5 tl zout

  • Sap van halve limoen

  • Klein handje koriander

  • Klein handje munt

Wat moet je doen?


1. Voeg 3 el soja kwark toe aan een grote kom en mix met een hand garde of lepel glad.


2. Voeg vervolgens de ingrediënten voor de marinade toe: 1 el gember- knoflookpasta, 2 el zonnebloemolie, 2 tl korianderpoeder, 1 tl garam masala, 0,5 tl chilipoeder en 0,5 tl zout. Roer goed door en voeg het sap van een halve limoen toe, samen met de fijngesneden koriander en munt. Roer nogmaals even door.


3. Snijd het blok tofu in 16 blokjes. De rode ui en paprika in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm. Voeg daarna toe aan de marinade en meng voorzichtig. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.


4. Haal de gemarineerde tofu en groenten na 1 uur uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een spies en schik de tofu, rode ui en paprika afwisselend met elkaar op een spies. Herhaal tot de tofu op is.


5. Leg alle voorbereide spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de tikka met zonnebloemolie (dit is belangrijk zodat de groenten niet uitdrogen). Bak 12 minuten op 220 graden.


6. Haal na 12 minuten uit de oven en serveer met een chutney.

0 comments
bottom of page