Deze vegan tofu jalfrezi is een eenpansgerecht bestaande uit gebakken tofu, ui en punt paprkia's. Samen wordt het gestoofd in een pittig sausje en op smaak gebracht met Indiase kruiden zoals graam masala. Heerlijk in combinatie met naanbrood!
Wat heb je nodig voor 4 porties?
500 gram tofu
3 tl olijfolie
1 tl komijnzaad
1 el gember-knoflookpasta
1 grote ui
5 punt paprika's
2 tl paprikapoeder
2 tl garam masala
1 tl korianderpoeder
0,5 tl chilipoeder
1 tl zout
140 gram tomatenpuree
100 ml water
Sap van een halve limoen
Hand verse koriander (optioneel)
1 tl chilivlokken (optioneel)
Wat moet je doen?
1. Snijd de tofu in blokjes en bak in 1.5 tl olijfolie goudbruin. Ondertussen kun je de grote ui in halve ringen snijden en de punt paprika's in hele ringen.
2. Wanneer de tofu klaar is leg je deze opzij.
3. In dezelfde koekenpan kun je 1.5 tl olijfolie toevoegen samen met 1 tl komijnzaad. Na 30 seconden kun je de gember-knoflookpasta toevoegen. Roer enkele seconden door en voeg dan de gesneden ui en paprika toe. Roer goed door en bak voor 5 minuten op middelhoog vuur.
4. Voeg vervolgens 2 tl paprikapoeder, 2 tl garam masala, 1 tl korianderpoeder en 0,5 tl chilipoeder toevoegen aan de pan. Na 2 minuten kun je 140 gram tomatenpuree toevoegen samen met 100 ml water en het sap van een halve limoen. Roer even goed door en zet dan het vuur uit.
5. Garneer eventueel met verse koriander en chilivlokken.
Comments