top of page

Poha

Poha is een Indiaas ontbijt recept dat voornamelijk in het Noorden en Westen van India wordt gegeten. Er zijn ook bij dit gerecht veel variaties mogelijk, maar er wordt altijd gebruik gemaakt van poha (afgeplatte rijst) en diverse kruiden. Het is een ontbijtje die wij graag in het weekend eten en daarom vinden we het extra jammer dat het ingrediënt poha zo moeilijk te verkrijgen is in Nederland. Toch wilde we ons favoriete ontbijt gerecht graag met jullie delen en gelukkig kan je het ook met rijst maken of loop eens een toko binnen om te vragen of ze het hebben.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 el zonnebloem olie

  • 1 tl mosterdzaad

  • 200 gram aardappelen

  • 1 rode ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 groene chili

  • Handje ongezouten pinda's

  • Handje doperwten (diepvries)

  • 1 tl zout

  • 1 tl venkelzaad

  • 0,5 tl kurkuma

  • 0,5 tl korianderpoeder

  • Eventueel een snufje chilipoeder

  • 300 gram poha (of rijst)

  • Handje verse koriander

  • Sap van een halve limoen

Wat moet je doen?


1. Was eerst de poha en laat vervolgens goed uitlekken, totdat je ze nodig hebt. Wanneer je het recept met rijst maakt, is het belangrijk om deze eerst volgens de verpakking te koken.


2. Schil vervolgens de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snijd ook direct de ui, knoflook en groene peper fijn.


3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 el olie toe. Wanneer de olie warm is kan je de mosterdzaadjes toevoegen. Bak tot de mosterdzaadjes beginnen te knappen, ongeveer 30 seconden.


4. Daarna kan je de aardappelblokjes toevoegen en bak deze goudbruin, voeg vervolgens de fijngesneden ui, knoflook en groene peper toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg na 2 minuten de pinda's en doperwten toe, roer alles weer goed door elkaar.


5. Vervolgens kan je direct de kruiden (zout, venkelzaad, kurkuma, korianderpoeder en eventueel chilipoeder) toevoegen en roer het weer goed door elkaar. Na 1 minuut kan je de poha of rijst toevoegen, meng het voorzichtig met de rest en bak voor 2 minuten.


6. Zet het vuur uit, voeg eventueel wat verse korianderblaadjes toe en besprenkel met limoensap.

0 comments
bottom of page