top of page
Image by Julian Yu

Datum: 12 t/m 25 november 2024

 

Duur: 13 nachten/14 dagen

Focus: cultuur, natuur & culinair

 

Plekken: 12 deelnemers

 

Kosten: 1695 euro per persoon

Groepsreis Noord-India

India is een land waar je alles vindt: van eeuwenoude geschiedenis tot verbluffende architectuur, tot smaakvolle cuisine en een bijzondere cultuur. Van een spannende jungle safari, tot een yoga sessie in de bergen: we gaan het allemaal meemaken. We bezoeken de Taj Mahal, volgen culinaire workshops, bezoeken historische bezienswaardigheden, gaan raften op de Ganges en eten bij de familie van Amit. Ga mee op een bijzondere reis!

DAGPROGRAMMA

dit kun je verwachten:

Dag 1 - 26 februari 2026

Image by Jan Dommerholt

We verzamelen vandaag om 10.00 uur in Dwarka (hotel volgt). We bezoeken vandaag onze favoriete bezienswaardigheden in Delhi en beginnen bij de Lodhi garden. 

Hierna rijden we door naar de Akshardham temple, waar we zullen lunchen en daarna de tempel met bijbehorende shows zullen bewonderen.

De tempel is een bescheiden eerbetoon aan Bhagwan Swaminarayan (1781- 1830), de avatars, deva's en grote wijzen van het hindoeïsme. Tijdloze hindoeïstische spirituele boodschappen, levendige devotionele tradities en oude architectuur worden allemaal getoond. Ook kun je er volledig genieten zonder afgeleid te worden, aangezien er geen telefoons of camera's binnen zijn toegestaan.

Avondeten doen we gezamenlijk bij een van onze favoriete restaurants in New Delhi en mocht je het leuk vinden kun je ook direct een Indiase outfit scoren. 

HOOGTEPUNTEN

 • Lodhi Garden

 • Akshardham temple

Dag 3 - 28 februari 2026

Image by Koushik Chowdavarapu

Vandaag staan we vroeg op om de Taj Mahal te bezoeken, een van de bekendste plekken in India.  Het werd gebouwd door Mughal-keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz Mahal. De bouw begon in 1632 en werd voltooid in 1648.

Nadat we hebben ontbeten in het hotel, reizen we door naar Jaipur. Onderweg maken we nog een tussenstop in Abhaneri, om te lunchen en de bekende waterput te bezoeken. 

Aangekomen in Jaipur, heb je tijd om je even op te frissen en avondeten doen we gezamenlijk in het hotel. 

HOOGTEPUNTEN

 • Taj Mahal

 • Abhaneri

Dag 5 - 2 maart 2026

Image by Harsh Gupta

Vandaag is het advies om licht te ontbijten, we volgen in de ochtend namelijk een kookworkshop waarin we alles leren over de Indiase keuken. 

In de middag brengen we een bezoek aan de monkey tempel. De tempels zijn ingebouwd in een smalle spleet in de heuvelring die Jaipur omringt. Hoog op de heuvel ontspringt een natuurlijke bron die naar beneden stroomt en een reeks heilige kunds (watertanks) vult waarin pelgrims baden. 

Avondeten doen we gezamenlijk in het hotel.

HOOGTEPUNTEN

 • Kookworkshop

 • Monkey temple

Dag 7 - 4 maart 2026

Festivalviering

In de ochtend gaan we naar de familie van Amit toe. Het is vandaag namelijk Holi, een hindoeïstisch festival dat de lente, liefde en nieuw leven viert. Sommige families houden religieuze ceremonies, maar voor velen is Holi meer een tijd voor plezier. Het is een kleurrijk festival, met dansen, zingen en gooien met poederverf en gekleurd water. Holi wordt ook wel het "kleurenfestival" genoemd.

Jullie mogen meekijken hoe zijn familie dit festival viert en deelnemen aan de festiviteiten met buren.​

HOOGTEPUNTEN

 • Holi festival

Dag 9 - 6 maart 2026

Screenshot 2024-02-17 at 05.58.52.png

We beginnen de ochtend met een relaxte yoga/ meditatie sessie, waar iedereen aan mee kan doen.

 

We raden je aan om vervolgens licht te ontbijten, omdat we aan het einde van de ochtend een kookworkshop volgen met aansluitend een lunch. We leren alles over de Noord Indiase keuken. 

In de middag heb je alle tijd om door Rishikesh te dwalen en een dagelijkse ceremonie bij het water te bewonderen. 

Avondeten doen we gezamenlijk in het hotel.

HOOGTEPUNTEN

 • Yoga/meditatie sessie

 • Kookworkshop

 • Vrije middag

Dag 11 - 8 maart 2026

Image by Dhruvin Pandya

We staan vandaag vroeg op, om op safari te gaan. We hopen natuurlijk de Bengaalse tijger te spotten, maar er zijn nog veel meer dieren in dit nationale park: luipaard, olifant, sambar, blaffend hert, langoer, wild zwijn, resusaap en jakhals.

Hierna zullen we brunchen en kun je even uitrusten of het zwembad in duiken.

Aan het einde gaan we namelijk nog een keer op safari! Avondeten doen we in het hotel

HOOGTEPUNTEN

 • Safari 

Dag 13 - 10 maart 2026

Image by Sachin Singh Parihar

Na een ontbijt bij de ouders van Amit, gaan we met de metro naar Old Delhi. Hier dwalen we door de smalle straatjes van Old Delhi, bezoeken we de grootste kruidenmarkt ter wereld. 

We zullen vandaag ook een bezoek brengen aan het rode fort en Jama Masjid. Deze bezienswaardigheden liggen allemaal in Old Delhi. 

 

Avondeten doen we gezamenlijk. 

HOOGTEPUNTEN

 • Kruidenmarkt

 • Rode fort

 • Jama Masjid

Dag 2 -  27 februari 2026

olifant

Na het ontbijt stappen we de bus in richting Agra. Onderweg stoppen we voor een bezoek aan Wildlife SOS - Elephant Conservation and Care Center. De medewerkers zullen tijdens de rondleiding meer vertellen over het werk dat ze doen. 

Bij aankomst in Agra gaan we naar het hotel toe waar je je even kunt uitrusten. Avondeten doen we in het hotel

HOOGTEPUNTEN

 • Bezoek aan Wildlife SOS 

Dag 4 - 1 maart 2026

Image by Life with the Singh Sisters

Na een stevig Indiaas ontbijt is het tijd om wat cultuur te snuiven. We stoppen kort bij Jal Mahal en brengen vervolgens een bezoek aan het Amber- en Nahargarh Fort. Amber Palace staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn Rajput-architectuur. Nahargarh Fort is een fort op een heuveltop dat werd gebruikt als militaire basis en is de thuisbasis van een grote kanonnengieterij. De twee forten zijn verbonden door een geheime tunnel.

Lunchen doen we gezamenlijk in het hotel.

 

Hierna hebben je alle tijd om Jaipur verder te verkennen (breng bijvoorbeeld een bezoek aan City Palace, Chandra Mahal of Jantar Mantar) en eventueel souvenirs te kopen. 

 

HOOGTEPUNTEN

 • Amber Palace

 • Nahargarh Fort

 • Vrije middag

Dag 6 - 3 maart 2026

Image by Naganath Chiluveru

Na het ontbijt verlaten we Jaipur en reizen we terug naar New Delhi. Onderweg zullen we ergens stoppen om te lunchen. 

Na aankomst in het hotel kun je je even opfrissen en gaan we daarna wat eten in een groot overdekt winkelcentrum.

 

Wie het leuk vind kan in de avond ook een Indiase Bollywood film kijken in Vegas Shoppingmall.

HOOGTEPUNTEN

 • Bollywood film (optioneel)

Dag 8 - 5 maart 2026

vegetarische Thali

Na het ontbijt reizen we verder naar Rishikesh. Een stad in de noordelijke deelstaat Uttarakhand, in de uitlopers van de Himalaya naast de rivier de Ganges. De rivier wordt als heilig beschouwd en de stad staat bekend als een centrum voor het bestuderen van yoga en meditatie. 

Onderweg zullen we ergens lunchen en aangekomen in Rishikesh kun je je eerst even opfrissen in het hotel. In de middag kun je ervoor kiezen om mee te gaan raften op de Ganges. De Ganges is een heilige rivier voor hindoes, waar ze in baden om eer te bewijzen aan hun voorouders en hun goden door het water in hun handen te nemen, op te tillen en terug te laten vallen in de rivier; ze bieden bloemen, rozenblaadjes en ondiepe kleischotels gevuld met olie en aangestoken met lonten aan. 

 

Ga je liever niet het water op? Dan is het optioneel mogelijk om een stadswandeling te doen. 

HOOGTEPUNTEN

 • Raften op de Ganges of stadswandeling (optioneel)

Dag 10 - 7 maart 2026

Image by Rishu Bhosale

We beginnen de ochtend met een relaxte yoga/ meditatie sessie, waar iedereen aan mee kan doen. Hierna heb je alle tijd om je even op te frissen en goed te ontbijten. 

Hierna rijden we verder naar Jim Corbett National Park.

 

Nadat je je even hebt opgefrist, maken we een mooie wandeling langs de rivier en bezoeken we de Girija Devi Temple. De tempel ligt boven een grote rots in de Kosi-rivier en is een van de beroemdste tempels van het Nainital-district

 

Avondeten doen we gezamenlijk in het hotel.

HOOGTEPUNTEN

 • Yoga/meditatie sessie

 • Wandeling langs de rivier en bezoek aan Girija Devi Temple

Dag 12 - 9 maart 2026

Image by Shubham Sharma

Na het ontbijt zullen we terugrijden naar New Delhi, onderweg stoppen we om te lunchen en brengen we een bezoek aan Humayun’s Tomb.

Het graf werd gebouwd in opdracht van Humayun's eerste vrouw en hoofdgemalin, keizerin Bega Begum onder haar bescherming in 1558, en ontworpen door Mirak Mirza Ghiyas en zijn zoon, Sayyid Muhammad (Perzische architecten). Het was het eerste tuingraf op het Indiase subcontinent en werd in 1538 gebouwd. Het was ook het eerste bouwwerk waarin op een dergelijke rode zandsteen werd gebruikt.

Avondeten doen we gezamenlijk. 

HOOGTEPUNTEN:

 • Humayun’s Tomb

Dag 14 - 11 maart 2026

Image by Alin Andersen

Helaas is het vandaag alweer de laatste dag. We genieten nog een keer van een lekker Indiaas ontbijtje en vervolgens hebben we een relaxte ochtend, zo kun je er voor kiezen een massage te nemen, een manicure of te shoppen. 

 

Lunchen doen we gezamenlijk in een groot overdekt winkelcentrum en vervolgens is het tijd om afscheid te nemen. We helpen je graag met een transfer naar het vliegtuig of je hotel.

 

HOOGTEPUNTEN

 • Vrije ochtend

Accomodatie

waar slapen we?

Onderstaande afbeeldingen geven je een algemene indruk van de hotels waar we overnachten. Hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. We verblijven tijdens deze reis in middenklasse hotels.  

PRIJZEN & INBEGREPEN

ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis, die ook de lokale taal spreekt
 • Een Whatsapp groep met je reisgenoten en reisbegeleiding
 • Begeleiding bij het regelen van je vliegticket en visum
 • Vervoer per privébus met airconditioning en wanneer nodig openbaar vervoer (tuktuk/metro)
 • 13 overnachtingen in een middenklasse hotel 
 • Ontbijt, lunch en diner inbegrepen en de gehele reis onbeperkt water.
 • Alle entreekosten voor bezienswaardigheden die worden genoemd
 • Kookworkshop in Jaipur & Rishikesh
 • 2 safari's in Jim Corbet National Park
 • 2 yoga/meditatie sessies
 • Meerdere rondleidingen door lokale gidsen
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vluchten naar Delhi

 • Visum voor India

 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering

 • Snacks en overige dranken 

 • Raften op de Ganges in Rishikesh

 • Stadstour in Rishikesh

 • Bollywood film in New Delhi

 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Kosten: € 1695 

Image by Nina Luong

Wil je mee op reis?

Vul onderstaand contactformulier in. Je ontvangt van ons binnen 24 uur een e-mail met het boekingsformulier en de informatie over de aanbetaling van 495 euro, zodra deze is betaald is je aanmelding definitief.

Bedankt!

BLOGS OVER INDIA

leuk om te lezen!

Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

handig om te weten

Wanneer gaat de reis door?

De reis gaat door als we 6 deelnemers hebben. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. We raden je aan je vliegticket pas te boeken nadat je een bevestiging hebt ontvangen dat de reis definitief doorgaat.

Voor wie is deze reis? 

Vanaf 18 jaar kun je mee op reis. Vanwege de plekken die we bezoeken is deze reis helaas niet rolstoelvriendelijk. Verder is het belangrijk dat je fit bent en vragen we van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk en vindt het leuk nieuwe mensen te ontmoeten. Je neemt deel aan de activiteiten, houd je aan het schema en zorgt voor een inclusieve sfeer.

Vluchten

Vluchten zijn niet inbegrepen bij deze reis. Wij hebben hiervoor gekozen zodat je een vliegticket kan boeken dat bij jou past en eventueel je reis kunt verlengen. Vanuit Amsterdam, Brussel en Düsseldorf kun je dagelijks vliegen naar New Delhi, prijzen zijn tussen de 500 en 1500 euro.

Mocht je hulp nodig hebben met het boeken van je vliegticket, wij helpen je graag.

Paspoort & visum

Je paspoort moet bij aankomst in India nog minimaal zes maanden geldig zijn. Je hebt een visum nodig, dit kun je online regelen (1 maand van tevoren).

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Image by Rifath @photoripey

Valuta
In India wordt betaald met Indiase roepie. Je kunt gewoon geld opnemen bij lokale pinautomaten, mits je bankpas ingesteld staat op de juiste instellingen.

 

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen kleine bus die voorzien in van airconditioning. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens lange reisdagen, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden. Houd er rekening mee dat India een groot land is en dat we soms lange afstanden moeten afleggen.

De plaatsen waar we stoppen verkennen we vaak te voet of we maken gebruik van riksja’s voor langere afstanden.

Eten & Drinken

Tijdens deze reis zijn alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) inbegrepen. Er zullen vegetarische en veganistische maaltijden worden aangeboden, er wordt dus geen vlees geserveerd. Er is altijd onbeperkt drinkwater aanwezig, overige drankjes en snacks kun je zelf kopen.

Kamerverdeling

Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Ook proberen we altijd 2 aparte bedden te regelen, wanneer dit mogelijk is. Wil je liever een eenpersoonskamer, dan geldt daarvoor een toeslag van € 325. Dit kun je aangeven in het boekingsformulier. 

Wat zijn de kledingvoorschriften?

In India is het niet gebruikelijk om schaars gekleed de straat op te gaan. Zowel mannen als vrouwen dienen hun schouders en bovenbenen tot over de knie te bedekken. Maar er zijn nog meer kledingvoorschriften, zo mag je in een Jain-tempel niets van leer mee naar binnen nemen, bij een moskee moet een vrouw het haar bedekken en in een Sikh-tempel moeten mannen dit ook doen.

Schoenen moet je bij heiligdommen vaak achterlaten bij de ingang.

Reis- en annuleringsverzekering

Wij verplichten deelnemers van onze reis om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

 

Welke vaccinaties heb je nodig voor India?

Wij hebben hier een uitgebreid artikel over geschreven, klik hier

 

Klimaat

In het najaar (september t/m november) zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als ‘s nachts.

 

Hotel verlening.

Verlening met accommodatie in Delhi is bij te boeken voor en na de groepsreis. Je verblijft in een goed hotel waar we groepsreis ook beginnen en eindigen (rustige wijk met weinig bezienswaardigheden, maar vlak bij waar wij verblijven in India). De prijs is vanaf 75 euro per kamer. Aan te vragen op het boekingsformulier. 

Annuleringsvoorwaarden

Je hebt het recht om de geboekte reis schriftelijk (per e-mail) te annuleren. Per reiziger zijn hiervoor de volgende kosten verschuldigd:

 • Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek 20% van de reissom;

 • Bij annulering van 56 tot 28 dagen voor vertrek 50% van de reissom;

 • Bij annulering van 28 tot 14 dagen voor vertrek 75% van de reissom;

 • Bij annulering vanaf 14 dagen voor vertrek de volledige reissom.

​Een goede annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten in de meeste gevallen.

REVIEWS

wat zeggen anderen?

Voor deze groepsreis hebben we momenteel nog geen reviews. Via onderstaande knop kun je wel algemene reviews over ons lezen.

bottom of page