top of page
Image by Julian Yu

Datum: 2 t/m 15 maart 2025

 

Duur: 13 nachten/14 dagen

Focus: cultuur & natuur 

 

Plekken: 4 gezinnen met kinderen onder de 6 jaar (max. 2 kinderen per gezin)

Kosten: 1895 euro per volwassenen, kinderen zijn gratis

Familiereis Noord-India

India is een land dat alles biedt: van eeuwenoude geschiedenis en verbluffende architectuur tot smaakvolle cuisine en een unieke cultuur. Tijdens onze familie groepsreis gaan we het allemaal ervaren. Van een spannende jungle safari tot het volgen van een culinaire workshop, het verkennen van historische bezienswaardigheden en het vieren van Holi met Amit's familie. Ga mee op een bijzondere reis!

DAGPROGRAMMA

dit kun je verwachten:

Dag 1 - 2 maart 2025

Image by Jan Dommerholt

We verzamelen vandaag om 10.00 uur in New Delhi (hotel volgt) voor onze welkomstmeeting. Hierna is het tijd om New Delhi te verkennen; we bezoeken de India Gate, Lodhi Garden (hier zullen we ook lekker lunchen) en Humanyun’s tombe.

Avondeten doen we gezamenlijk.

HOOGTEPUNTEN

 • Welkomstmeeting

 • Sightseeing New Delhi

 • Picknicken in Lodhi Garden

Dag 3 - 4 maart 2025

Image by abhijeet kumar

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de Akshardham Temple. De tempel is een bescheiden eerbetoon aan Bhagwan Swaminarayan (1781- 1830), de avatars, deva's en grote wijzen van het hindoeïsme. Tijdloze hindoeïstische spirituele boodschappen, levendige devotionele tradities en oude architectuur worden allemaal getoond. Ook kun je er volledig genieten zonder afgeleid te worden, aangezien er geen telefoons of camera's binnen zijn toegestaan.

We zullen hier ook lunchen en daarna gaan we terug richting het hotel. Avondeten doen we gezamenlijk

HOOGTEPUNTEN

 • Akshardham temple

Dag 5 - 6 maart 2025

Image by Koushik Chowdavarapu

Vandaag staan we vroeg op om de Taj Mahal te bezoeken, een van de bekendste plekken in India.  Het werd gebouwd door Mughal-keizer Shah Jahan ter nagedachtenis aan zijn vrouw Mumtaz Mahal. De bouw begon in 1632 en werd voltooid in 1648.

Nadat we hebben ontbeten in het hotel, kun je even uitrusten. In de middag bezoeken we het Agra fort. Een historisch fort dat de hoofdverblijfplaats van de keizers van de Mughal-dynastie was tot 1638.

Avondeten doen we in het hotel

HOOGTEPUNTEN

 • Taj Mahal

 • Agra fort

Dag 7 - 8 maart 2025

Image by Gaurav Sharma

We staan vandaag vroeg op, om op safari te gaan. We hopen natuurlijk de Bengaalse tijger te spotten, maar er zijn nog veel meer dieren in dit nationale park: luipaard, olifant, sambar, blaffend hert, langoer, wild zwijn, resusaap en jakhals.

Hierna zullen we brunchen en in de middag heeft iedereen vrije tijd. 

Avondeten doen we gezamenlijk in het hotel.

HOOGTEPUNTEN

 • Safari 

 • Vrije middag

Dag 9 - 10 maart 2025

Image by Vardan Sharma

Na het ontbijt verlaten we Ranthambore National Park en reizen we naar Jaipur. Onderweg zullen we ergens stoppen om te lunchen. 

Ook komen we onderweg langs Chowki Dhani, een nagespeeld dorp en dompelen we ons onder in de cultuur van Rajasthan. Hier zullen we ook eten. 

HOOGTEPUNTEN

 • Chowki Dhani

Dag 11 - 12 maart 2025

Image by Harsh Gupta

Vandaag kun je lekker even uitslapen en hebben we een licht ontbijt. We volgen aan het einde van de ochtend namelijk een kookworkshop waarin we alles leren over de Rajasthani keuken.

In de middag brengen we een bezoek aan de Monkey temple. Het tempelcomplex van de Sita Ram ji-tempel staat in de reisliteratuur in de volksmond bekend als (Galwar Bagh), vanwege het grote aantal apen dat hier leeft.

 

Avondeten doen we in het hotel

HOOGTEPUNTEN

 • Kookworkshop 

 • Monkey tempel 

Dag 13 - 14 maart 2025

Holi-festival

Na het ontbijt, bezoeken we de familie van Amit. Het is vandaag namelijk Holi, een hindoeïstisch festival dat de lente, liefde en nieuw leven viert. Sommige families houden religieuze ceremonies, maar voor velen is Holi meer een tijd voor plezier. Het is een kleurrijk festival, met dansen, zingen en gooien met poederverf en gekleurd water. Holi wordt ook wel het "kleurenfestival" genoemd.

Jullie mogen meekijken hoe de familie van Amit dit festival viert en deelnemen aan de festiviteiten met buren.

HOOGTEPUNTEN

 • Holi festival

Dag 2 -  3 maart 2025

Image by Sachin Singh Parihar

Na het ontbijt zullen we per riksja Old Delhi gaan verkennen. Op elke straathoek is er wel iets te beleven. Een theestalletjes, een kapper op straat en verkopers met alle producten die je maar kunt verzinnen. Het is een hele belevenis en sommige momenten zullen we door de drukke en kleurrijke straatjes dwalen.

Avondeten doen we gezamenlijk. 

HOOGTEPUNTEN

 • Sightseeing Old Delhi

* Het is eventueel ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de grootste kruidenmarkt ter wereld, dit is alleen niet aan te raden voor hele kleine kinderen.

Dag 4 - 5 maart 2025

olifant

Na het ontbijt stappen we de bus in richtong Agra. Onderweg zullen we ergens lunchen en stoppen voor een bezoek aan Wildlife SOS - Elephant Conservation and Care Center. De medewerkers zullen tijdens de rondleiding meer vertellen over het werk dat ze doen. 

Bij aankomst in Agra kun je je even opfrissen en klaarmaken voor het avondeten in het hotel. ​

HOOGTEPUNTEN

 • Bezoek aan Wildlife SOS 

Dag 6 - 7 maart 2025

Image by Ibrahim Rifath

Na het ontbijt verlaten we Agra en reizen we naar Ranthambore National Park. We zijn zeker 5 á 6 uur onderweg, maar je hoeft je een moment te vervelen. Onderweg is er namelijk genoeg te zien en zullen we ook een keer stoppen om te lunchen. 

Bij aankomst kun je even relaxen en je klaarmaken voor het avondeten in het hotel. ​

Dag 8 - 9 maart 2025

Image by Lakshmi Narasimha

Vandaag heb je de keuze om nog een ochtend vroeg op te staan en een safari te doen (deze activiteit is optioneel). 

Na de brunch gaan we de omgeving verkennen en zullen we o.a. Ranthambore Fort bezoeken. 

Avondeten doen we gezamenlijk in het hotel.

HOOGTEPUNTEN

 • Safari (optioneel)

 • Ranthambore Fort

Dag 10 - 11 maart 2025

Image by Abhijeet Parmar

Na een stevig Indiaas ontbijt is het tijd om wat cultuur te snuiven. We stoppen kort bij Jal Mahal en brengen vervolgens een bezoek aan het Amber- en Jaigarh-fort. Amber Palace staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en staat bekend om zijn Rajput-architectuur. Jaigarh Fort is een fort op een heuveltop dat werd gebruikt als militaire basis en is de thuisbasis van een grote kanonnengieterij. De twee forten zijn verbonden door een geheime tunnel.

Lunchen doen we gezamenlijk in het hotel en hierna heeft iedereen vrije tijd. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het City Palace of dwalen door de straten van Jaipur. 

Avondeten doen we gezamenlijk in het hotel.

 

HOOGTEPUNTEN

 • Amber palace

 • Jaigarh fort

 • Vrije middag

Dag 12 - 13 maart 2025

Image by Naganath Chiluveru

Na het ontbijt zullen we terugrijden naar New Delhi. Onderweg zullen we ergens stoppen om te lunchen. Na aankomst kun je even bijkomen in het hotel, van de reisdag.

 

Avondeten doen we gezamenlijk bij een van onze favoriete restaurants in Delhi. 

* In de avond is het mogelijk om een film te kijken in de bioscoop. Kinderen mogen in India gewoon mee naar binnen... Mocht je in de avond liever in het hotel blijven is dat ook mogelijk, deze activiteit is optioneel.

Dag 14 - 15 maart 2025

Image by Alin Andersen

Helaas is het vandaag alweer de laatste dag. We genieten nog een keer van een lekker Indiaas ontbijtje en vervolgens hebben we een relaxte ochtend, zo kun je bijvoorbeeld nog wat laatste souvenirs kopen. 

 

Lunchen doen we gezamenlijk in een groot overdekt winkelcentrum en vervolgens is het tijd om afscheid te nemen. We helpen je graag met een transfer naar het vliegtuig of je hotel.

 

HOOGTEPUNTEN

 • Vrije ochtend

Accomodatie

waar slapen we?

Onderstaande afbeeldingen geven je een algemene indruk van de hotels waar we overnachten. Hotels zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. We verblijven tijdens deze reis in middenklasse hotels.  

PRIJZEN & INBEGREPEN

ga je mee?

Inclusief:

 • Nederlandse reisbegeleiding gedurende de hele reis, die ook de lokale taal spreekt
 • Een Whatsapp groep met je reisgenoten en reisbegeleiding
 • Begeleiding bij het regelen van je vliegticket en visum
 • Vervoer per privébus met airconditioning en wanneer nodig openbaar vervoer (tuktuk/metro)
 • 13 overnachtingen in een middenklasse sterrenhotel
 • Ontbijt, lunch en diner inbegrepen en de gehele reis onbeperkt water.
 • Alle entreekosten voor bezienswaardigheden die worden genoemd
 • Kookworkshop in Jaipur 
 • 1x entree voor safari
 • Meerdere rondleidingen door steden en bezienswaardigheden met lokale gidsen
 • Bijdrage aan lokale charity

Exclusief:

 • Vluchten naar Delhi

 • Visum voor India

 • Verplichte reis- en annuleringsverzekering

 • Snacks en overige dranken 

 • 1x entree voor safari 

 • Bollywood film in New Delhi

 • Fooien, souvenirs, zakgeld en overige uitgaven die niet genoemd zijn

Kosten: € 1895 

Image by Nina Luong

Wil je mee op reis?

Vul onderstaand contactformulier in. Je ontvangt van ons binnen 24 uur een e-mail met het boekingsformulier en de informatie over de aanbetaling van 495 euro per persoon, zodra deze is betaald is je aanmelding definitief.

Bedankt!

BLOGS OVER INDIA

leuk om te lezen!

Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

handig om te weten

Wanneer gaat de reis door?
De reis gaat door als er 4 gezinnen hebben geboekt. Hoe sneller je boekt, hoe sneller de reis vol is. Ik zou je aanraden je vluchten pas boeken nadat er bevestiging is dat de reis daadwerkelijk doorgaat.
 
Voor wie is deze reis? 

Voor volwassenen met jonge kinderen tot en met 5 jaar. Per volwassenen mag er maximaal 1 kindje mee. In deze blog lees je meer over reizen met kinderen in India. Verder vragen we van iedereen die meegaat een positieve en open houding. Je bent avontuurlijk en vindt het leuk om andere gezinnen te ontmoeten. Je neemt deel aan de activiteiten, houd je aan het schema en zorgt voor een inclusieve sfeer. Vanwege de plekken die we bezoeken is deze reis helaas niet rolstoelvriendelijk.

Eten & Drinken

Tijdens deze zijn alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) inbegrepen. Er zullen voornamelijk veganistische maaltijden worden aangeboden, met op aanvraag soms een vegetarische maaltijd. Er wordt geen vlees geserveerd. Er is altijd onbeperkt drinkwater aanwezig, overige drankjes kun je zelf aanschaffen. 

Kamerverdeling

Elk gezin krijgt een eigen kamer. In India slapen kinderen tussen hun ouders in bed, maar wanneer mogelijk kunnen we een kinderbedje aanvragen. 

Reis- en annuleringsverzekering

Wij verplichten deelnemers van onze reis om een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je niet via ons afsluiten.

Image by Rifath @photoripey

Paspoort & visum

Je paspoort moet bij aankomst in India nog minimaal zes maanden geldig zijn en je bent verplicht je paspoort af te geven bij de hotels (je kunt eventueel je BSN nummer doorstrepen). Ook heb je een e-visum nodig, dit kun je 1 maand voor vertrek online regelen. Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. 

 

Welke vaccinaties heb je nodig voor India?

Wij hebben hier een uitgebreid artikel over geschreven, klik hier

Valuta
In India wordt betaald met Indiase roepie. Je kunt gewoon geld opnemen bij lokale pinautomaten, mits je bankpas ingesteld staat op de juiste instellingen.

Vluchten
Vluchten zitten niet inbegrepen bij deze reis. Vanuit Nederland kun je dagelijks vanaf Amsterdam naar New Delhi vliegen. Je kunt eventueel ook vliegen vanuit Brussel (België) of Düsseldorf (Duitsland). Mocht je hulp nodig hebben met het boeken van je vliegticket, neem gerust contact op. 

Verlenging reis
Het is niet mogelijk om via ons je reis te verlengen, al ben je natuurlijk vrij om dat zelf te doen. Je kunt er dus voor kiezen al eerder aan te komen in New Delhi en later te vertrekken. Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op. 
 
Annuleringsvoorwaarden
Je hebt het recht om de geboekte reis schriftelijk (per e-mail) te annuleren. Per reiziger zijn hiervoor de volgende kosten verschuldigd:
 • Bij annulering tot 56 dagen voor vertrek 20% van de reissom;
 • Bij annulering van 56 tot 28 dagen voor vertrek 50% van de reissom;
 • Bij annulering van 28 tot 14 dagen voor vertrek 75% van de reissom;
 • Bij annulering vanaf 14 dagen voor vertrek de volledige reissom.
Een goede annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten in de meeste gevallen.

REVIEWS

wat zeggen anderen?

Ik ben meegeweest met de eerste groepsreis door Noord-India. Ik was alleen, met nog 3 anderen, in een groep van verder koppels. De groep was heel fijn samengesteld: alle leeftijden, en verschillende overeenkomsten: interesse in het land, eten/ koken, vegetarisch/ veganist zijn. Er was hierdoor echt al snel een verbondenheid in de groep!


Amit en Daniëlle staan zowel vooraf, als tijdens de reis voor je klaar. Hulp met de vlucht, of overnachting, meedenken met wat mee moet in de koffer, echt top! Tijdens de reis bezoek je verschillende hoogtepunten, waarbij alles verzorgd is. We werden volledig ontzorgd. Amit kan veel vertellen over het land, en altijd even vertalen.


Iets om rekening mee te houden: de reisafstanden zijn best lang, dus zorg voor een leuke podcast of lekker boek tijdens de busrit.
Ik kijk terug op echt een hele mooie ervaring en kan het echt iedereen aanraden! 

Linda (27)

Amit en Danielle hebben een fijne reis georganiseerd door Noord-India. Met veel cultuur, natuur  en het dagelijks leven in India. India kent veel contrasten en het is een hele belevenis om hier onderdeel van mogen te zijn.

Daniëlle en Amit zijn fijne en zorgzame mensen die open staan voor suggesties. Daarnaast waren de maaltijden goed verzorgd en er werd duidelijk gecommuniceerd wat vega(n) was. Het reisgezelschap was erg prettig.

Mocht je longproblemen hebben, dan is het raadzaam om hier voorzorgsmaatregelen voor te nemen (smog)

Ook de chauffeur die ons rond reed, was top en kundig in het chaotische verkeer.

Al bij al was de reis een superervaring.

Rob (53) & Sandra (54)

Voornamelijk tijdens de reis was het ontzettend fijn om onder hun begeleiding door dit deel van India te reizen. Amit, maar ook Daniëlle, kennen het land en de cultuur goed. Amit spreekt de taal en is altijd bereid te helpen en het gesprek aan te gaan met de locals. En achter de schermen zorgde Daniëlle dat de reis soepel verliep. Wij zijn ervaren reizigers, maar vonden het heerlijk om zowel voorafgaand als tijdens deze reis bijna helemaal ontzorgd te worden.


De reis en de activiteiten zijn zeer afwisselend en divers en we hebben daardoor het gevoel dat we India echt wat beter hebben leren kennen. We bezochten prachtige gebouwen, forten en tempels, maar hebben ook de rust en de natuur ervaren tijdens de safari's. Het eten was heerlijk en er werd gezorgd voor genoeg keuze en altijd aangegeven hoe 'spicy' het eten voor ons buitenlanders kon zijn. We slenterden door de straatjes en over drukke markten, maar gingen ook naar een Bollywood film.

Lana (33) & Michael (36)

bottom of page