In de Zuid-Indiase keuken worden kokos- en mosterdzaad veel gebruikt in curry's. Deze Zuid-Indiase groentecurry wordt bereid door zoete aardappelen, sperziebonen en wortelen te koken in een romige kokospasta en wat kruiden. Geniet ervan met een kom rijst!

Wat heb je nodig voor 2 personen?
100 gram wortelen
100 gram sperziebonen
200 gram zoete aardappel
400 ml kokosmelk
1 el kokosolie
1 cm verse gember
0,5 tl kurkuma
0,25 tl zout
1 tl komijnzaad
1 tl witte rijst
1 tl moserdzaad
2 groene chili's
Halve limoen
Hand verse koriander.
Wat moet je doen?
1. Snijd de wortelen, sperziebonen en zoete aardappel in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm en kook gedurende 15-20 minuten samen met 0,5 tl kurkuma.
2. Mix 400 ml kokosmelk samen met 1 tl komijnzaad, 1 tl rauwe rijst en 2 groene chili's tot een glad mengsel in de blender. Snijd ook 1 cm gember fijn en leg apart.
3. Als de groenten gaar zijn, giet je het water af en zet je ze ook even apart.
4. Verhit 1 el kokosolie in een diepe pan of wok en voeg 1 tl mosterdzaad toe samen met de fijngesneden gember. Wanneer de mosterdzaadjes beginnen te sputteren, voeg je de groenten toe en roer je het goed door.
5. Voeg na 2 minuten het kokosmengsel toe samen met 125 ml water en 0,25 tl zout. Kook op middelhoog vuur tot het kookt.
6. Als laatst kun je het sap van een halve limoen toevoegen en eventueel een handje vers gesneden koriander.
Serveer met rijst.