top of page

Zijn diepvriesgroenten gezond?

Sinds een aantal maanden heb ik diepvriesgroenten ontdekt en wat ben ik daar blij mee. In mijn vriezer vind je nu verschillende soorten diepvriesgroenten, zodat ik altijd (hoe druk ik ook ben) voldoende groente kan toevoegen aan mijn maaltijden. Ik ben het dan ook flink aan het promoten, waarop ik soms de vraag krijg "Maar zijn diepvries groente wel gezond?". In dit artikel geef ik daar een uitgebreid antwoord op.

JA! Diepvriesgroenten zijn gezond en meestal net zo gezond als verse groente! Na de oogst worden ze vrijwel direct verwerkt. Gesneden, even gekookt en vervolgens direct verpakt, hierdoor worden ze maar heel kort aan licht en lucht blootgesteld. Dit is weer heel goed voor het behoud van verschillende vitamines en mineralen.


Maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Sommige diepvriesgroente zijn minder gezond. Spinazie a la crème bevat bijvoorbeeld meer vet, rode kool kan meer suiker bevatten en aan groentemixen kunnen o.a. smaakmakers worden toegevoegd. Wanneer je groenten uit de diepvries koopt is het aan te raden om op de ingrediëntenlijst te kijken. Wanneer je alleen groenten ziet staan, dan is het goed. Staat er meer ingrediënten in de lijst, laat het dan liggen en kies voor een gezondere versie.


Zoals je kunt lezen ben ik positief over diepvries groenten , maar ik zal de voor en nadelen nog even op een rijtje zetten:


Voordelen

  • Gezond

  • Hoeven minder lang te koken

  • Zijn al gesneden

  • Lang te bewaren

  • Altijd groente in huis

  • Voordeliger dan verse groente

  • Portiecontrole is makkelijker


Nadelen

  • Niet alle diepvriesgroenten zijn dus helemaal gezond

  • Veel is verpakt in plastic, probeer daarom zoveel mogelijk voor de papieren verpakkingen te gaan


Kies jij wel eens voor diepvriesgroenten?

0 opmerkingen

Comments


bottom of page