top of page

Tips voor vrouwen die (alleen) door India willen reizen

India is regelmatig negatief in het nieuw met vervelende verhalen omtrent seksueel misbruik en verkrachtingen. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat dit vrouwelijke reizigers tegenhoudt dit land te bezoeken. Als westerse vrouw kan ik 'Daniëlle' beamen dat je veel aangestaard gaat worden, dat veel mensen met je op de foto willen, je iets willen verkopen of dat kinderen om geld vragen. Weet dat de meeste hier geen foute bedoeling mee hebben en bedank ze vriendelijk als je er geen zin in hebt.


Natuurlijk moet je altijd op je hoede zijn en daarom hoop ik dat je met behulp van onderstaande tips, met een gerust hart dit prachtige land kunt ontdekken.

1. Draag gepaste kleding

Laat je sexy outfits maar thuis liggen, want die heb je in India niet nodig. Dit zijn mannen hier niet gewend en om gestaar en misschien zelfs betasting te voorkomen, is het beter om je gepast te kleden. Dit betekent: geen decolleté, blote schouders of blote benen.


! Het schijnt in steden als Hampi en Goa geen probleem te zijn, maar kijk ook hier even om je heen of het voor jou gepast voelt om een jurkje of korte broek te dragen.

2. Neem een sjaal mee

Een sjaal is altijd handig om mee te nemen op reis, is het niet tegen de kou dan kun je hem in India wel gebruiken om je schouders of hoofd mee te bedekken. Dit omdat het nodig kan zijn vanwege religie of om iets minder op te vallen.


3. Vermijd te drukke plaatsen

Is het druk op straat, dan zal dit je juist een veilig gevoel geven. Maar vermijd plekken waar iedereen schouder aan schouder moet staan, denk aan overvolle metro’s of bussen, een drukke markt en in een bar. Dit zijn namelijk juist de momenten dat mannen de mogelijkheid zien om je aan te raken.


! In New Delhi hebben ze een goed metro systeem en is het een makkelijke manier om meer van de stad te zien. Het nadeel is wel dat het heel druk kan zijn, gelukkig hebben ze een speciale coupe voor vrouwen en het is zeker een aanraden hier gebruik van te maken.


4. Is het donker, blijf dan binnen

Dit geldt niet alleen voor India, maar eigenlijk voor elk land waar je bent. Maar in India wordt het juist in de avond drukker op straat omdat het dan afkoelt, maar blijf niet te lang in het donker rondlopen en ga het liefst met andere reizigers op pad. Zodra het namelijk weer rustiger wordt op straat heb je meer kans op vervelende situaties en dat kun je beter voorkomen.

5. Wees duidelijk

Is dit je eerste keer in India? Nee! Heb je een vriend? Ja! In Inda mag je soms best een leugentje om best wil vertellen, ook al ben je helemaal niet zo. Wees daarnaast ook heel duidelijk, laat merken dat er bij jou niks te halen valt en kom voor jezelf op.


! Laat ook niet merken dat je voor het eerst in India bent, je bent dan namelijk een makkelijke prooi voor oplichters.

6. Hulplijn

Tijdens mijn reis naar India, bracht ik de meeste tijd door in Delhi en werd mij aangeraden het nummer 1091 in mijn telefoon te zetten. Dit is namelijk een hulplijn voor vrouwen in Delhi. Gebeurt er iets, ook al is het misschien iets kleins, dan kun je gewoon dit nummer bellen.


! En vergeet niet te schreeuwen.. het voelt misschien ongemakkelijk, maar in India zijn er altijd mensen die je te hulp willen schieten.

Zou jij het aandurven om als vrouw naar India af te reizen?

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page