top of page

Fruit uitdelen op straat - € 30,00

Op 4 november 2021 vierde we Diwali. Een belangrijke feestdag in India die de terugkeer van de god Rama naar de stad Ayodhya viert na 14 jaar in de gevangenis. Diwali is afkomstig van het Sanskriet woord Deepavali wat rijen lichten betekent en daarom worden er ook kaarsen aangestoken in bakjes van aarden. Verder is het gebruikelijk om vrienden en familie te bezoeken en te genieten van heerlijke zoetigheden & snacks. Er wordt ook een religieuze ceremonie gehouden en de hele stad is 's avonds verlicht met licht en vuurwerk.

Diwali kan worden gezien als Kerstmis in het westen. Mensen krijgen een bonus vanuit het werk en dat betekend dat er veel nieuwe dingen worden gekocht voor thuis en cadeaus voor vrienden en familie. De familie van Amit doet het echter een beetje anders.


Meestal zijn de geschenken die aan familie en vrienden worden gegeven (ongezonde) snacks zoals snoep en zoute producten. De afgelopen jaren heeft de familie van Amit geprobeerd dingen weg te geven die nuttig zouden zijn voor mensen die het minder goed hebben. Zo deelden ze vorig jaar dekens uit om mensen op straat voor te bereiden op de strenge winters in Delhi. Deze keer gaven we appels en sinaasappels weg. Dit is vrij duur fruit en vooral mensen op straat eten dit bijna nooit. Daarom dachten we wat extra vitamines zijn altijd goed, zeker voor de straatkinderen die aan ondervoeding lijden. Daarom kochten we dus 20 kg appels en sinaasappels (ongeveer 30 euro) en verdeelden ze onder de mensen op straat. De straatverkoper van wie we het fruit kochten was ook blij. We hebben gebruik gemaakt van het Jiven Project fonds.


Bovendien hadden we waar mogelijk ook kleine gesprekken om het belang van het eten van groenten en fruit uit te leggen. Vaak bedelen de mensen op straat om geld en kopen daar vaak direct ongezonde snacks of eten van. Dit omdat ze door armoede geen kennis over voeding hebben en gaan daarom voor de makkelijke en snelle snacks.

Later op de avond bezochten we een vrouw die de moeder van Amit voetmassages geeft en op die manier haar geld verdiend. We hebben een speciaal cadeau voor haar gemaakt, samen met fruit en wat geld om haar te bedanken op deze feestelijke dag. We brachten wat tijd met haar door en ze liet ons haar kleine huis zien, waar ze woont met haar kinderen en echtgenoot. De dochter van de massagedame redde een kitten wiens moeder stierf bij een auto-ongeluk. Ze besloten haar in huis te nemen en voor dit schattige kleine katje te zorgen. We mochten deze beauty gedag zeggen en Daniëlle knuffelde er graag mee.

Diwali betekent het verlichten van geesten tijdens een periode van duisternis en brengt geluk en hoop in het leven van mensen. We hebben deze Diwali gevierd door mensen om ons heen te bedanken die ons helpen met kleine dingen, zoals de schoonmakers, wachters, massagedame enz. We hebben een leuke tijd gehad en tijd doorgebracht met familie, vrienden en mensen die helpen met allerlei klusjes in het huis.


We wensen jullie allemaal een heel gelukkig, voorspoedig en gezond Diwali en kijken nu al uit naar de volgende feestelijke vieringen!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page