top of page

Sabudana Khichdi

Het is een geliefd Indiaas gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens vastenperiodes en festivals zoals Navratri. Het gerecht wordt bereid met sabudana, ook bekend als tapiocaparels, samen met aardappelen, groene pepers en pinda's, op smaak gebracht met komijnzaad en gekruid met verse kruiden zoals korianderblaadjes. Het resultaat is een verrukkelijke en voedzaam gerecht die gemakkelijk te bereiden is en perfect is voor ontbijt, lunch of diner.



Wat heb je nodig?


  • 180 gram Sabudana (tapiocaparels)

  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

  • 2 groene pepers, fijngehakt (naar smaak aanpassen)

  • 70 kopje geroosterde pinda's

  • 1 theelepel komijnzaad

  • 2 zonnebloemolie

  • 1 theelepel suiker

  • Zout naar smaak

  • Verse korianderblaadjes, fijngehakt, voor garnering

  • Limoenpartjes om te serveren


Wat moet je doen?


1. Spoel de sabudana af onder stromend water totdat het water helder is. Week de sabudana in voldoende water om ze volledig te bedekken gedurende ongeveer 4-5 uur. De sabudana moeten goed geweekt zijn maar mogen niet papperig worden. Na het weken, laat eventueel overtollig water uit de sabudana uitlekken met een zeef. Zet opzij.


2. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg komijnzaad toe en laat ze sputteren. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe aan de pan en bak tot ze gaar zijn en goudbruin worden.

Voeg fijngehakte groene pepers toe en bak een minuut.


3. Voeg nu de uitgelekte sabudana toe aan de pan. Meng goed en kook 5-7 minuten, regelmatig roerend, tot de sabudana parels doorschijnend en zacht worden.


4. Voeg grof gemalen pinda's, zout en suiker toe aan de pan. Meng goed en kook nog eens 2-3 minuten. Zet het vuur uit en garneer met fijngehakte korianderblaadjes en limoenpartjes.


Sabudana Khichdi is een populair vastenrecept in India en wordt vaak gegeten tijdens festivals zoals Navratri. Het is heerlijk, vullend en gemakkelijk te bereiden.


Geniet ervan!



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page