top of page

Rijst met knoflook en tomaat

Het is een makkelijk en smaakvol recept dat je binnen no-time op tafel zet. Wij maken dit gerecht vaak als we rijst overhebben van een ander gerecht, de overige ingrediënten hebben we namelijk altijd wel in huis. Lekker in combinatie met dal en/of Indiaas brood.


Duur: 30 minuten

Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

  • 2 el plantaardige boter

  • 6 gemiddelde teentjes knoflook

  • 1 grote ui

  • 3 gemiddelde tomaten

  • 1 tl garam masala

  • 1 tl chilipoeder (naar smaak)

  • 0,5 tl komijnpoeder

  • 0,5 tl korianderpoeder

  • 0,5 tl zout

  • 0,25 tl kurkuma

  • 0,25 tl zwarte peper

  • 1 el tomatenpuree of ketchup

  • 50 ml water

  • 250 gram basmati rijst

  • Handje verse koriander

Wat moet je doen?


1. Kook allereerst de rijst volgens de verpakking


2. Snijd ondertussen de knoflook, ui en tomaten fijn. Voeg vervolgens 2 el plantaardige boter toe aan een pan samen met de knoflook en ui. Na 2 minuten kun je de tomaten toevoegen.


3. Wanneer de tomaten zacht zijn geworden, kun je alle kruiden toevoegen. Roer goed door en voeg dan de tomatenpuree/ketchup toe samen met het water.


4. Voeg de gekookte rijst toe, roer goed door en serveer met wat verse koriander.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page