top of page

Plantaardige vragen aan Remy

In de serie ‘Plantaardige vragen aan’ vraag ik aan anderen die net zoals ik plantaardig eten over hun ervaring. Deze keer is dat Remy van Veggie With Remy. We praten over de reden waarom ze plantaardig is gaan eten, of haar keuze invloed heeft gehad op andere en wat je altijd in haar boodschappenmandje zal zien.

1. Wie ben je en waarom ben je plantaardig gaan eten?

Hoi Danielle, mijn naam is Remy. Ik ben een 23 jarige rechtenstudent uit Rotterdam momenteel wonend in Arnhem. Mijn plantaardige journey begon eigenlijk nog niet zo lang geleden namelijk in de zomer van 2019. Ik had al tijden de ‘droom’ om vegetarisch te gaan eten maar wist eigenlijk niet waar ik moest beginnen. In de zomer van 2019 ben ik met mijn toen vriend, nu verloofde 5 weken op reis geweest naar Mumbai, Zuid-India, Toronto en Las Vegas.


Gezien mijn verloofde zelf uit India komt en zijn hele leven al vegetarisch (zonder ei (In het Hindoeïsme wordt ei namelijk ook als niet-vegetarisch gezien)) eet heb ik tijdens deze 5 weken eveneens geheel vegetarisch gegeten. Ik ben sindsdien niet meer begonnen met vlees eten. Zuivel at ik eigenlijk al niet heel vaak. Dit heb ik, naast dat ik lactose intolerant ben, nooit lekker gevonden.

2. Waar had je het meeste moeite mee toen je plantaardig ging eten?

De meeste moeite heb ik nog steeds met kaas vervangen. Vandaar dat ik mijn eetpatroon ook niet volledig plantbased wil noemen, maar vegetarisch zonder ei, grotendeels veganistisch.

3. Heeft jouw keuze invloed op andere?

Mijn familie is sinds ik vegetarisch ben gaan eten ook veel minder vlees gaan eten. Van eigenlijk elke dag vlees bij het avondeten zijn ze, zelfs als ik er niet ben naar ongeveer 1 of 2x per week vlees eten gegaan. De vegetarische rulstukjes liggen hier nu standaard in de koelkast.

4. Wat zit er in jouw ultieme boodschappenmandje?

Heel veel groente! Frambozen, kokoswater en wasabichips!

5. Wat is jouw beste tip voor andere die ook plantaardig willen eten?

Het hoeft niet perfect. Elke stap die je neemt is er een. Als je wilt stoppen met dierlijke producten of wil minderen begin dan allereerst met simpel 1 op 1 vervangen. Vrijwel alles wat je nu al eet kan je vervangen voor een vegetarisch of veganistisch alternatief. Het internet is je beste vriend!

6. Waar gaat veggie with remy over en waarom ben je een blog begonnen?

Op VeggiewithRemy deel ik nu vooral mijn favoriete gerechten. Ik ben dit begonnen omdat ik houd van koken en mij vaak wordt gevraagd wat ik dan eet als vegetariër en of ik nog goede recepten heb. Binnenkort hoop ik m’n website te lanceren en wil ik de blog iets meer persoonlijk maken en ook hotspots online plaatsen.

7. Wat is jouw favoriete…


Gerecht: Pani Puri


Keuken: Grieks


Eetadres: Vegan Junkfoodbar


Instagram-pagina: LiliJasmijn


Informatieve Film: Minimalism: A documentary about Important Things


Quote: No one is perfect


Neem vooral een kijkje op het blog van Remy: Veggie With Remy en mocht je het leuk vinden om ook over jouw plantaardige avontuur te vertellen, stuur mij dan een berichtje.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page