top of page

Plantaardige vragen aan Judith

In de serie ‘Plantaardige vragen aan’ vraag ik aan anderen die net zoals ik plantaardig eten over hun ervaring. Deze keer is dat Judith van De Bonusvegan. We praten over de reden waarom ze plantaardig is gaan eten, of ze wel eens een blunder heeft en van welke bonus haar hart een sprongetje van geluk maakt. Lees snel verder.

- Foto gemaakt door The Veggie Reporter -


1. Wie ben je en waarom ben je plantaardig gaan eten? Ik ben Judith. En dat is het. 😉 Ik vind niet prettig om te zeggen dat ik vegan ben, want dat is niet mijn identiteit. Afijn, we snappen elkaar vast. Ik eet dus volledig plantaardig en probeer ook zo duurzaam mogelijk te leven. Ik werk 4 dagen als docent biologie in zowel de onder als bovenbouw in het Voortgezet Onderwijs. Onwijs leuk om te doen! Ik ben plantaardig gaan eten na het zien van verschrikkelijke horrorbeelden uit het slachthuis op het nieuws. Dat was voor mij een moment waarop ik dacht: ik wil nooit meer mijn salaris hieraan uit geven.


2. Wat weet je nu en had je eigenlijk willen weten toen je begon? Ik weet onwijs veel over veganisme en alle aspecten daaromheen. Nee, ik had het liever niet willen weten. Gaandeweg heb ik steeds meer geleerd en gezien. En dat wat je hebt gezien en weet kan je niet meer ‘ontweten’. Wat het soms lastig maakt wanneer ik bijvoorbeeld in het bijzijn ben van mensen die dieren eten. Voorheen kon ik daar prima mee dealen, maar nu krijg ik steeds vaker flashbacks naar die verschrikkelijke beelden als ik vlees zie. Dat is niet echt bevorderlijk voor de sfeer.


3. Heb je ook nog wel eens een plantaardige/vegan blunder? Oh ja zeker! Zo had dit jaar nog een zak chips, met de overtuiging dat hij vegan was. Niet dus, bleek melk in te zitten. Oeps!


4. Wat heeft plantaardig eten jou opgeleverd?

Vooral heel veel mooie mensen om mij heen die me begrijpen. De vegan community is niet heel groot, maar de mensen die er zijn zijn geweldig!


5. Waarom ben je begonnen met de Bonusvegan?

Ik deelde al vaak recepten en tips op mijn privé account. Daar is 99% vegan dus ik bereikte niet de juiste doelgroep. Daarnaast werden ze ook een beetje moe van mijn vegan tips, want ze deden er toch niets mee. Toen bedacht ik dat ik een platform kon/moest creëren waar ik dit wel allemaal kwijt kon en dat werd De Bonusvegan.


6. Waarvan maak jouw hart een sprongetje als je ziet dat het in de bonus is?

Ik hoor nu burrito schotel van de HAK te zeggen denk ik. ;) Ik vind het altijd fijn wanneer er in 1 supermarkt meerdere opvolgers in de aanbieding zijn. Dus een vleesopvolger en een zuivelopvolger. Dan weet ik: dat wordt inslaan!


7. Wat is jouw favoriete…


Gerecht: Burrito bonenschotel van de HAK


Keuken: Aziatisch!


Eetadres: Rozey


Instagram-pagina: De van mijzelf natuurlijk. 😇


Informatieve Film: Dan kies ik voor David Attenborough


Quote: What you give is what you get.


Neem vooral een kijkje op de website van Judith: De Bonusvegan en mocht je het leuk vinden om ook over jouw plantaardige avontuur te vertellen, stuur mij dan een berichtje.

0 opmerkingen

Commenti


bottom of page