top of page

Plantaardige vragen aan Isabel

In de serie ‘Plantaardige vragen aan’ vraag ik aan anderen die net zoals ik plantaardig eten over hun ervaring. Deze keer is dat Isabel van Growing into the future. We praten over de reden waarom ze plantaardig is gaan eten, wat het haar heeft opgeleverd en welke producten ze altijd in huis heeft.

1. Wie ben je en waarom ben je plantaardig gaan eten?

Ik ben Isabel, 26 jaar en woonachtig in Nijmegen. Een aantal jaar geleden studeerde ik af als diëtiste. Sindsdien heb ik bij verschillende bedrijven in de voedingsindustrie en horeca gewerkt. Nu werk ik sinds een jaar als labelling specialist. Sinds oktober 2018 heb ik een eigen blog en Instagrampagina over onder andere plantaardige voeding. Vanaf dat moment eet ik ook veganistisch. Daarvoor at ik al een hele tijd vegetarisch. Ik ben met name plantaardig gaan eten voor het milieu. Het voelt goed om op die manier (een kleine) positieve bijdrage te kunnen leveren.

2. Wat weet je nu en had je eigenlijk willen weten toen je begon?

Goh, goeie vraag. Misschien had ik voordat ik vegan werd vooral willen weten dat ik het nu al met gemak 2 jaar ‘volhou’. Het kost me zo weinig moeite, zeker met het huidige aanbod in supermarkten en restaurants. Als ik dat toen had geweten, had ik het wellicht al eerder een kans gegeven.

3. Wat heeft plantaardig eten jou opgeleverd?

Creativiteit. Ik stop zoveel meer tijd en moeite in mijn eten. Dat komt natuurlijk ook deels door mijn blog; recepten bedenken, uitproberen en gerechten fotograferen. Ik vind dat superleuk om te doen. En ik ben voeding meer gaan waarderen. Iedere keer wanneer er een nieuw plantaardig product op de markt wordt gebracht kan ik daar enthousiast van worden. Voorheen stond ik daar niet eens bij stil. De opties die er nu zijn waardeer ik des te meer.

4. Welke producten heb je altijd in huis?

Sojakwark. Niet alleen om zo te eten, maar ook om mee te koken en bakken. Komkommer. Ik ben verslaafd aan komkommer. Bananen. Idem dito.

5. Wat is jouw beste tip voor anderen die ook plantaardig willen eten?

Ik schreef toevallig laatst een blog met 10 tips voor mensen die meer plantaardig en minder dierlijk willen eten. Op 1 staat toch wel ‘wees realistisch’. Voor de een werkt het misschien heel goed om het roer in één keer volledig om te gooien, maar de meeste mensen hebben toch echt de tijd nodig om een nieuwe leefstijl eigen te maken. Neem de tijd en wees niet te streng voor jezelf. Kleine veranderingen kunnen ook grote stappen zijn.

6. Waar gaat growing into the future over en waarom ben je een blog begonnen?

Growing Into The Future is ontstaan toen ik zelf begon met plantaardig eten, eigenlijk vooral als stok achter de deur voor mezelf. In eerste instantie bleef ik zelfs anoniem. Ik wilde de druk voor mezelf niet te veel opvoeren en was ook wel bang voor wat ‘anderen’ ervan zouden vinden (‘weer zo’n gekkie die al haar eten op de foto zet’). Al gauw merkte ik hoe leuk ik het vind om mijn visie, recepten, tips en persoonlijke zoektocht online te delen. Dat ben ik blijven doen. Zowel op Instagram als op mijn blog post ik meerdere malen per week, in de hoop een inspiratie te zijn voor iedereen die interesse heeft in plantaardige voeding. Daarnaast vind ik het connecten met andere bewuste eters via deze kanalen heel leuk, dat contact had ik anders niet gehad.

7. Wat is jouw favoriete…


Gerecht: Mijn eigen vegan bobotie óf een ordinair broodje hamburger met vegan mayo


Keuken: Oosters


Eetadres: Tati Nijmegen


Instagram-pagina: Veganricha, foodbymaria, vegan.niinja


Informatieve Film: Game changers


Quote: ‘Als het maar lekker is.’ - mijn (niet-vegan) vriend

Neem vooral een kijkje op het blog van Isabel: Growing into the future en mocht je het leuk vinden om ook over jouw plantaardige avontuur te vertellen, stuur mij dan een berichtje.

0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page