top of page

Plantaardige vragen aan Daphne

In de serie 'Plantaardige vragen aan' vraag ik andere die net zoals ik plantaardig eten over hun ervaring. Deze keer is dat Daphne en praten we over de reden waarom ze plantaardig is gaan eten, wat ze had willen weten toen ze net begon en deelt ze haar beste tip. Lees snel verder.

1. Wie is Daphne?

Ik ben Daphne, 34 jaar en net afgestudeerd aan de hogeschool Rotterdam. Ik ben werkzaam als jeugdprofessional in een wijkteam in Dordrecht. Ik ben iemand die graag aanpakt, soms hoge doelen stelt en heel impulsief kan zijn. Dat maakt het, volgens mijn man ook, nooit saai en vaak heel avontuurlijk. Haha! Ik houd enorm van dieren en als ik later groot ben wil ik op een ruime boerderij gaan wonen of een huis met veel perceeloppervlakte voor een dierenopvang.


2. Wanneer en waarom ben je plantaardig gaan eten?

Plantaardig eten doe ik nu ongeveer een jaar of anderhalf. Ik houd het niet precies bij. Op Instagram zag ik een post uit 2016 waar ik al plantaardige sushi maakte. Dit omdat ik al sinds mijn 16de vegetarisch eet. De stap naar plantaardig voelde intens groot dus heb daar lang over gedaan. Het vraagt veel inleeswerk en bewustwording. Voornamelijk vanwege de industrie waarbij dieren veel leed moeten ondergaan heb ik de stap gemaakt naar plantaardig. Ook aan kaas en honing kleeft veel leed. Redenen als wereldvoedselverdeling, CO2 uitstoot vermindering, waterbesparing en goed voor mijn lichaam zorgen waren net zo belangrijke onderbouwingen om deze stap te maken.


3. Wat weet je nu en had je eigenlijk willen weten toen je begon?

Dat ik ook negatieve reacties krijg op mijn levensstijl, terwijl ik probeer een positieve bijdrage te leveren aan zoveel onderdelen van dit leven. Het had mij geholpen als ik eerder mensen had ontmoet met dezelfde levensstijl, dat sterkt mij!

4. Wat heeft plantaardig eten jou opgeleverd?

Het heeft me laten zien dat er zoveel lekker alternatieven beschikbaar zijn op de markt, het heeft me ook geleerd om anders te koken en nieuwe producten te proeven. Er gaat op een gegeven moment een knop om en alle recepten zijn te veganizen! Buiten de box denken en altijd op zoek naar mogelijkheden.


5. Heeft jouw keuze invloed op andere?

Ja zeker! Kijk en daar word ik dan enthousiast van. Mensen die een open gesprek starten en vragen naar de redenen van mijn keuze en dan vragen naar recepten. Op mijn werk maak ik wel eens vegan snickers en toen ik terugkwam na de vakantie was dat het eerste wat mijn collega zei:” Daphne, je bent er weer, wanneer maak je de vegan snickers?”. Dat is zaadjes planten en ik krijg daar bakken met energie van!

6. Wat is jouw beste tip voor andere die ook plantaardig willen eten?

Zoek je interne motivatie, houd die drive vast, zoek mensen uit dezelfde kring en lees je in. Plan een dag in de keuken en experimenteer er op los!


7. Wat is jouw favoriete…


Recept: gepofte zoete aardappel met tomatensalsa, violife greek ‘kaas’, geroosterde pijnboompitten en verse peterselie.


Keuken: Mexicaans, makkelijk en altijd veel peulvruchten.


Eetadres: Rozey, Rotterdam


Instagram-pagina: Bosh!


Informatieve film: Game Changers


Quote: I can’t think of anything better in the world than to be vegan” – Alicia Silverstone.


Dank je wel Daphne, voor het delen van je verhaal! Mocht je het leuk vinden om ook over jouw plantaardige avontuur te vertellen, stuur mij dan een berichtje.

0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page