Linzensoep is volgens mijn altijd wel een goed idee en vooral tijdens de koude winterdagen. Het is gezond, voedzaam en vullend! Daarnaast is het een makkelijk recept voor een heerlijke pittige soep op basis van wortel en linzen. Dat zijn genoeg redenen om het ook te gan maken toch?

Wat heb je nodig voor 4 personen?
200 gram wortel
200 gram linzen
300 gram tomatenblokjes
3 teentjes knoflook
1 rode ui
1 el komijnzaadjes
1 tl chilipoeder
1 tl currykruiden
1 tl korianderpoeder
Snufje zout en peper
800 ml water
Verser koriander
Wat moet je doen?
1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een soep pan en voeg de komijnzaadjes toe en fruit de ui en knoflook. Hak vervolgens de wortel in fijne stukjes en voeg deze toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
2. Vervolgens kan je de kruiden (chilipoeder, currykruiden, korianderpoeder, zout en peper) toevoegen. Als je niet zo van pittig eten houdt, doe dan 0,5 tl chilipoeder en curry kruiden). Roer alles door elkaar en voeg daarna de tomatenblokjes en rode linzen toe. Giet als laatst het water toe.
3. Breng de soep aan de kook en kook ongeveer 20 mintuten. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Ik houd ervan om een soep wat grover te laten, maar je kan de soep ook helemaal fijn mixen.
4. Serveer de linzensoep, roer er eventueel wat soja creme doorheen en garneer met verse koriander.