Uienpakora's zijn snacks die meestal worden gegeten tijd het regenachtige moessonseizoen in India. Het wordt bereid door uien te frituren met een laagje kikkererwten meel dat is bereid met verschillende kruiden. De combinatie van uienpakora en warme chai-thee tijdens het regenseizoen wekt nostalgie in de meeste Indiase huishoudens.
Wat heb je nodig (voor ongeveer 20 pakora's)?
2 grote rode uien
200 gram kikkererwten meel
1 groene chili
1 kleine hand verse koriander
1 tl komijnzaad
1 tl garam masala
1 tl zout
0,5 tl kurkuma
0,5 chilipoeder (optioneel)
1 limoen
180 ml water
Zonnebloemolie
Wat moet je doen?
1. Snijd de uien in dunnen halve ringen en doe ze in een grote kom. Voeg ook één fijngehakte groene chili toe en een hand verse koriander
2. Voeg vervolgens de kruiden: komijnzaad, garam masala, zout, kurkuma en chilipoeder toe en meng goed door elkaar.
3. Pers 1 limoen uit boven de kom en roer nog even een keer kort door.
4. Verwarm ondertussen een wokpan met olie.
5. Voeg nog 200 gram kikkererwten meel toe aan de kom samen met 180 ml water. Meng alles goed door elkaar.
6. Wanneer de olie warm is kan je met een lepel steeds iets van het beslag toevoegen. Doe dit ongeveer 5 keer, je wilt niet dat alle pakora's aan elkaar gaan plakken. Draai ze met een schuimspaan om en bak gelijkmatig tot de pakora's er knapperig en goudbruin uitzien.
8. Haal de pakora's met een schuimspaan uit de pan en laat uitleggen op een keukenpapier. Herhaal tot het beslag op is en serveer de pakora's met een chutney of tomatensaus.
Comments