top of page

Met deze plantaardige producten kan je gezond aankomen

Online is veel informatie te vinden wanneer je op een gezonde manier wilt afvallen, waardoor je bijna zou vergeten dat er ook mensen zijn die willen aankomen. Dit kan je dit natuurlijk doen door veel oreo's, chips en vegan funkfood te eten, maar het is beter dit op een gezonde manier aan te pakken. In dit artikel zet ik een aantal voedingstips op een rij die je kunnen helpen om op een gezonde manier aan te komen.

1. Ongezouten Noten

Naast dat noten erg gezond zijn bevatten ze ook veel calorieën. Daarom wordt aangeraden extra dag een maximaal één handje (30 gram) noten te eten, maar als je wilt aankomen mag dat best wat meer zijn. Eet ze los uit de hand, gebruik ze als topping van je smoothie bowl of verwerk ze in een salade. En wat dacht je van een notenpasta? Heerlijk voor op brood of bij een kommetje havermout.


2. Olijfolie

Alle oliesoorten zijn calorierijk, maar olijfolie is ook nog eens goed voor je gezondheid. Het is namelijk rijk aan antioxidanten. Wanneer je wilt aankomen, kan je dus bij elke maaltijd wel wat extra olijfolie gebruiken.


3. Volkoren producten

Wanneer je wilt aankomen moet je gewoon meer eten, neem dus een extra boterham of schep een extra lepel pasta of rijst op. Deze producten bevatten namelijk veel calorieën en zijn goedkoper dan bijvoorbeeld avocado's. Wel is het belangrijk om te kiezen voor volkoren, want dat is beter voor je gezondheid.


4. Kokos

Het vruchtvlees van een kokos bevat ontzettend veel mineralen, zoals: mangaan, selenium, koper, ijzer, zink, fosfor en kalium. Het is dus niet alleen lekker, maar ook gezond. Verder bevat het kokosvruchtvlees veel gezonde vetten en daardoor veel calorieën.


5. Smoothies

Wanneer je moeite hebt om veel te eten, zijn smoothies de ideale manier om meer calorieën binnen te krijgen. Je kan er echt van alles aan toevoegen, denk aan havermout, bananen, pindakaas, noten, avocado, vegan eiwitpoeder of wat kokosolie. Zo kan je met een vol glas al snel 300+ calorieën binnenkrijgen.


6. Avocado's

Ze zijn dus een goede toevoeging aan je smoothie, maar ook voor in een salade of voor op brood. Avocado's zijn rijk aan gezonde vetten en bevatten veel calorieën.


7. Bananen

Ook ideaal voor in een smoothie, maar ook perfect voor in je havermoutpap, om koekjes mee te maken of bananenbrood van te bakken. Bananen bevatten na de peer en avocado de meeste calorieën als je kijkt naar de fruitsoorten. Verder zijn ze een goede van mangaan, kalium, magnesium en vitamine B6.


Benieuwd waarom we zo van ongezond eten houden? Lees dan dit artikel.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page