Ik ben echt gek op verschillende soorten notenboter en kan het ook overal voor gebruiken. Alleen één nadeel, het is redelijk prijzig. Maar gelukkig is het ook heel makkelijk om zelf te maken, je hebt maar 1 ingrediënt nodig en 15 minuten van je tijd. Ik gebruik amandelen, maar deze methode kan je ook gebruiken voor hazenoten, cashewnoten of pinda's.
Deze amandelboter kan je ook goed gebruiken voor bij je appelsnack.

Wat heb je nodig?
200 gram amandelen
Wat moet je doen?
1. Verwarm je oven voor op 180 C en plaats de amandelen op een bekleedde bakplaat. Rooster de de amandelen voor 10 minuten in de oven, af en toe roeren tot ze goudbruin zijn.
2. Doe de geroosterde amandelen in een krachtige keukenmachine en mix op een middelhoge stand, gedurende 5 minuten. Schaap ze naar behoefte, tot de amandelen een gladde en vloeibare boter is.
Tip: Zoals ik al aangaf kan je variëren tussen verschillende soorten noten, maar je kan ook kruiden toevoegen zoals kaneel, zeezout of cacaopoeder.