top of page

Je visum voor India aanvragen, hoe doe je dat?

Een visum aanvragen kan soms best ingewikkeld zijn, hier kwam ik ook achter toen ik mijn visum voor India wilde aanvragen. Want via welke website doe je een aanvraag, wat is de juiste prijs en voor welk visum kies je. Heb je plannen om naar India te gaan, maar kom je er met het visum nog niet helemaal ui? Lees dan snel verder.

Welk visum kies je?


Wanneer je van plan bent naar India af te reizen kun je kiezen tussen 3 verschillende visums . Eén die geldig is voor 5 jaar, één die geldig is voor 1 jaar of een E-visum voor 60 dagen. De eerste twee moet je aanvragen bij de ambassade, dat betekent dat je eerst een afspraak moet maken bij een van de kantoren (in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag). Je neem alle benodigdheden mee en wanneer je visum akkoord is, kun je hem één week later ophalen. Bij het E-visum regel je alles online. Je vult een formulier in en wanneer alles in orde is, ontvang je het visum in de mail. Zelf heb ik voor de laatste optie gekozen, omdat ik niet langer dan 60 dagen zou blijven en het gemakkelijk vond om alles online te regelen.


Stappenplan voor het E-visum


Het elektronisch visum voor India is dus een gemakkelijke optie en wanneer je onderstaande stappen goed doorloopt, ontvang je het visum binnen 2 dagen.


1. Je verblijft maximaal 60 dagen in India


2. Het e-visum is geldig voor maximaal twee inreizen en moet plaatsvinden via één van de luchthavens of zeehavens die zijn uitgerust met biometrische apparatuur.


!Dit kan via de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh,Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi & Vishakhapatnam en de volgende zeehavens: Cochin, Goa, Mangalore,Mumbai,Chennai.


3. Omdat het e-visum een dubbele entree visum is, kun je India verlaten en weer via een landgrens terug komen, zo kun je je reis bv. combineren met Nepal.


4. Je mag max. 2 e-visa voor India per kalenderjaar.


5. Je kan het visum aanvragen tot uiterlijk 4 dagen voor aankomst.


6. Je kunt het visum niet verlengen.


7. In de beschermde- en Cantonment gebieden heb je geen toegang, meer informatie.


8. Je moet tijdens je aanvraag de volgende documenten uploaden:


- Scan van je paspoort (moet bij aankomst in India nog 6 maanden geldig zijn)


- Scan van een recente pasfoto met witte achtergrond (5 bij 5 cm)


9. Belangrijk is dat je het vliegticket met daarop retourdatum of doorreisdatum moet je kunnen tonen bij aankomst in Inda.


10. Je e-visum neem je geprint mee en laat je samen met je paspoort zien.


11. Bij aankomst op de luchthaven in India, wordt er een foto en vingerafdrukken van je genomen.


Waar vraag ik mijn e-visum aan?


De Indiase overheid heeft een special website, Indian Visa Online, waar je online het visum kunt aanvragen. Dit is de goedkoopste optie, namelijk 71 euro, het lastige is alleen wel dat alles in het Engels is. Het is belangrijk dat je je visum aanvraag correct invult, met een kleine fout kan je visum worden geweigerd of nog erger je wordt bij aankomst in India geweigerd.


Zelf deed ik daarom mijn aanvraag liever in het Nederland via een organisatie, er zijn er verschillende online te vinden. Niet alleen je aanvraag, maar ook de informatie over de geldigheid van het visum kan je hier dan in het Nederlands lezen. De kosten liggen alleen wel wat hoger, maar het aanvraagformulier neemt gemiddeld vijf minuten in beslag en kun je betalen via iDEAL, overschrijving en PayPal.


Mocht je naar aanleiding van het lezen van dit blog nog vragen hebben, laat het ons dan weten!

0 opmerkingen

Comments


bottom of page