top of page

Jaarverslag 2021

Het afgelopen jaar is een bijzonder jaar geweest voor ons! Wat is er veel veranderd! We hebben veel moeilijke beslissingen moeten maken, maar hebben ook ontzettend veel plezier gehad met alles wat we hebben gedaan. In dit jaarverslag hebben we alles op papier gezet en kunnen jullie samen met ons terug kijken op afgelopen jaar.

Januari

Dit blijft voor ons een bijzondere maand. We begonnen namelijk met het geven van online kookworkshops met Hey Groentje. We plande 2 try-out workshops in, om te zien of er interesse was en binnen no-time hadden we meer dan 50 deelnemers! We waren zo verbaasd dat er zo veel interesse was en tegelijkertijd ook heel blij dat we onze passie met een breder publiek konden delen.


Februari

Na de succesvolle try-outs besloten we meer kookworkshops in te plannen. Wat was het leuk om te zien dat jullie geen genoeg konden krijgen van de heerlijke plantaardige Indiase keuken. In deze periode ontstond ook langzaam het idee om meer vrijheid te creëren, maar hoe wisten we nog niet zo goed. Onze banen konden we niet zomaar opzeggen, zeker niet in een onzeker Corona jaar... Gelukkig beleefde we in deze periode dus veel plezier aan onze passie en besloten Hey Groentje wat serieuzer aan te pakken, zo kochten we nieuwe camera's en statieven. Zo konden jullie vanaf nu ook meekijken in de pan. We kunnen ons nog goed herinneren dat we tijdens de eerste paar kookworkshops de webcam van onze laptop gebruikte en een stoel en kartonnen doos als statief.


Maart

In deze maand werden er eigenlijk echte stappen gezet op weg naar veranderingen. Beide hadden we een baan, waar we niet helemaal op onze plek zaten. Vooral omdat we eigenlijk al onze energie in Hey Groentje wilde steken. Amit besloot uiteinde om van baan te wisselen, we hadden zijn inkomen eenmaal nodig. Na een paar interviews werd hij aangenomen bij een ander bedrijf, maar voordat hij daar zou beginnen, gingen we eerst nog trouwen! Op 25 maart gaven we elkaar het ja-woord en namen we een broodnodige pauze van 2 weken terwijl we door Nederland reden en onderweg een aantal prachtige dorpen en nationale parken bezochten.


April

Na een leuk rondje door Nederland, begon Amit met zijn nieuwe baan. Alleen kwam hij er al snel achter dat hij hier niet op zijn plek zat... Daarom hebben we besloten dat hij beter kon stoppen. Dit gaf ons nog meer motivatie om harder aan Hey Groentje te werken. Daniëlle hield nog gewoon haar parttime baan aan en Amit ging zich volledig op Hey Groentje richten. Het leuke was, dat we nog nooit zoveel tijd samen hadden doorgebracht.


Mei & Juni

Begin mei stond vooral in het teken van een financiële planning maken, om de situatie realistischer te bekijken. We vonden het vooral belangrijk om ons te focussen op de dingen die we leuk vonden om te doen. We kwamen er vooral achter dat we ons huis in Nederland niet echt nodig hadden, omdat we van plan waren om te gaan reizen en meer tijd in India door te brengen. Bovendien was het ook een goed moment om een huis te verkopen. Naast het maken van een plan voor de komende periode, waren we ook druk bezig met het opzetten van ons Indiase kookplatform. Voornamelijk omdat we veel aanvragen kregen voor specifieke workshops en dagen. We dachten: waarom zouden we het niet makkelijker maken voor mensen om workshops in hun eigen tijd en tempo te volgen? Workshops opnemen en online zetten zou dit probleem oplossen. We namen een zomervakantie van workshops, en in die tijd, voordat we ons huis verkochten en verhuisden, namen we genoeg video's op om live te gaan met ons kookplatform!
Juli

Aan het begin van de maand had Daniëlle haar laatste werkdag, zodat we ons de rest van de maand konden voorbereiden op de verkoop van ons huis! Dit was ook het moment dat we er achter kwamen hoeveel spullen we hadden verzameld in slechts 2 jaar... Misschien vinden we het daarom zo fijn om nu weinig spullen te bezitten. Het meeste hebben we verkocht/weggegeven, waaronder ook onze auto en eind juli zijn we voor een paar weken verhuisd naar de ouders van Danïëlle. Op 2 augustus hebben we eindelijk onze sleutels weggegeven.


Augustus

Op 11 augustus vertrokken we voor een interrail reis door Europa met de trein. We hadden geluk want Amit kon nog net een jaar genieten van de jongerenkorting! We hebben echt genoten van al het mooie dat Europa te bieden heeft en het fijne was vooral dat we even weg waren van alle stress. Er ontstond vooral ruimte om leuke ideeën vorm te geven in de rust van de natuur en de bergen. In augustus reisde we door Noord-Duitsland, Denemarken, Zweden (helemaal naar het noorden tot Abisko!), Finland, Estland, Letland en Litouwen.


September

Waar we in de eerste maand nog best gehaast aan het reizen waren, begon nu het het genieten. Zeker de treinreizen vonden we ontzettend leuk, maar ook de mensen die we onderweg ontmoeten. We genoten van het geweldige weer en zwommen in de meren aan de voet van de Alpen in Oostenrijk en Zwitserland. Verder verkenden we Noord-Italië (Comomeer) en kampeerden we langs de zee in Zuid-Frankrijk, voordat we weer teruggingen naar de rust van de bergen in de Zwitserse Alpen om onze surrealistische reis af te ronden!


Oktober

Na dit geweldige avontuur besloten we gelijk een van onze plannen uit te voeren, namelijk het geven van een kookworkshop op locatie. Het leek ons namelijk heel leuk om de mogelijkheid te hebben, jullie eens te ontmoeten ipv alles online te doen. In oktober hebben we twee uitverkochte kookworkshops kunnen geven op de locatie van Traivegan, waar we heel blij mee waren. Hierna konden we eindelijk ons eindelijk richten op India! Op 28 oktober vertrokken we voor een half jaar naar India, om tijd door te brengen met de familie van Amit en om meer te leren over de plantaardige Indiase keuken.

November & December

Wat was het een leuke tijd om aan te komen in India, de Diwali-feesten waren namelijk volop bezig! De eerste twee weken namelijk we dan ook vakantie en genoten van het heerlijke Indiase eten en brachten veel tijd door met familie. Op de avond van Diwali gingen we zelfs de straat op om fruit uit te delen aan de armen, vanuit Het Jiven Project.


Daarna besloten we richting het Noorden te gaan om het Jim Corbett National Park te bezoeken en wat was dit een leuke ervaring. Helaas geen tijgers gezien, maar wel: langoerapen, cheetal-herten, sambhar-herten, een koningscobra en de majestueuze Indische olifant! Na 3 dagen reden we verder naar het Noorden en brachten we een paar dagen door in de bergen (Himalaya).


Na onze reis gingen we echt aan het werk, zo brachten we ons eerste e-book uit:Maak je eigen Indiase kruidenmixen. Verder probeerde we vooral veel verschillende recepten uit en leerde van de beste - Amit's moeder. Na het leren, koken, op papier zetten en foto's maken van enkele recepten, besloten we dat het tijd was om ons eerste echte kookboek te lanceren. Het kookboek bevat informatie over de Indiase keuken en daarnaast 70 recepten uit het familiearchief van Amit.


2022

Wat we het nieuwe jaar allemaal gaan doen weten we nog niet, onze prioriteit ligt momenteel vooral bij het afmaken van het kookboek en Hey Groentje verder ontwikkelen. Blijf ons vooral in de gaten houden en dan zien we vooral hoe 2022 eruit gaat zien.

0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page