top of page

Interrail update #4

Terwijl we deze laatste interrail update aan het schrijven zijn, zitten we in de trein vanuit Duitsland onderweg terug naar Nederland. Wat hebben we een mooie reis gehad en in deze update nemen we jullie mee naar onze laatste dagen in Zwitserland en Duitsland.


Weer benieuwd naar onze avonturen? Lees dan verder.

FEITEN & CIJFERS


Landen: Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Liechtenstein, Zwitserland, Italië, Monaco & Frankrijk.

Dagen onderweg: 54

Afstand: 10.068 km

Aantal treinen: 100

Tijd in de trein: 5 dagen, 15 uur en 30 minuten


LANDEN


Zwitserland - Burier, Montreux, Saanen, Brig & Rosswald


Zoals jullie in onze vorige update hebben kunnen lezen, hadden we ontzettend veel zin om terug te gaan naar de bergen. Dus sloegen we Spanje over en pakte we de trein terug richting Zwitserland, met als eerste stop Burier. Hier hadden we een hele kleine camping aan het meer van Genève. En omdat Zwitserland een prijzig land is, waren we blij dat het weer goed genoeg was om te lekker te kamperen... al was het in de nacht wel koud.

De volgende ochtend besloten we de trein te pakken en de bergen in te gaan. We gingen vanaf het station Montreux en binnen no time zaten we op 1000m hoogte en hadden we een prachtig uitzicht over het meer van Genève. Na ongeveer 1,5 uur in de trein van het uitzicht te hebben genoten, besloten we de trein uit te stappen (op aanrader van de conducteur) in Saanen. Heel toevallig bleek hier een van de bekendste Bollywood film (Dilwale Dulhania Le Jayenge) te zijn opgenomen. Na even door dit leuke kleine dorpje te hebben rondgelopen, namen we dezelfde trein weer terug.

In avond genoten we weer van een prachtige zonsondergang en de volgende dag reisde we door richting Brig, want in dit gebied wilde we echt de bergen in. We stonden weer op een fijne camping, waar we ook gebruik konden maken van fietsen.


De volgende dag gingen we dus de bergen in. Vanuit Brig namen we de bus naar Ried Brig Talstation en hier konden we met de kabelbaan naar het plaatsje Rosswald op 2000 meter hoogte. Er zijn hier verschillende wandelroutes, wij besloten voor de blauwe route (4,7 km) te gaan. Het fijne van deze wandelingen was, dat het vlak was. Hierdoor konden we echt genieten van het uitzicht en dat was prachtig!

De foto's zeggen volgens mij voldoende. We wilden eigenlijk graag langer in Zwitserland blijven... Maar omdat er regen werd voorspeld en de nachten kouder zouden worden, besloten we voor 1 nacht in een hotel te slapen in Brig en daarna door te reizen naar Duitsland.


Duitsland - Bad Wildbad, Bonn & Emmerich


Over Duitsland kunnen we eigenlijk heel kort zijn en dat komt omdat we gewoon weinig hebben gezien en gedaan. Na 6 weken reizen, hadden we ontzettend veel zin om een weekje niet zo veel te doen en vooral te relaxen.


In Bad Wildbad (Zwarte Woud), verbleven we in een heel fijn appartementje met keuken en konden we dus lekker koken. Naast dat we lekker hebben gegeten, hebben we ook nog wel het een en ander gedaan. Natuurlijk hebben we het dorpje bekeken, maar we zijn ook met een treintje de Sommerberg op geweest, om daar rond te wandelen. Je hebt er ook een aantal bezienswaardigheden, zoals een hangbrug of een uitkijktoren.. alleen deze zijn best prijzig en hebben we niet gedaan.

In Bonn, zijn we lekker de stad in geweest. We hebben rondgelopen door het centrum en buiten de deur gegeten. Een aanrader is het Kaffeesaurus! Ze hebben hier veel vegan opties voor ontbijt & lunch, maar ook een heerlijke chocolade cake.


In Emmerich hebben we alleen het station gezien, omdat dit een stop was voordat we de volgende dag de trein naar huis (ouders van Daniëlle) zouden pakken.


GELUISTERDE BOEKEN:


We hebben geen boeken mee op reis, maar luisteren met zo veel plezier naar Storytel. Het fijne is dat we zowel een boek kunnen luisteren, als lekker uit het raam kunnen kijken. Dit zijn de boeken die we tot nu toe hebben gelezen:


Amit: Never get a real job (Scott Gerber)

Rich dad poor dad (Robert T. Kiyosaki)

Crushing it (Gary Vaynerchuk)

Fooled by randomness (Nassim Nicholas Taleb)

The upside of irrationality (Dan Ariely)


Daniëlle: Miracle Morning (Hal Elrod)

De crèche (Elle van Rijn)

Ooit aten we dieren (Roanne van Voorst)

Verlangen naar minder (Jelle Derckx)


FOOD TIPS:


Omdat Zwitserland erg duur is, zijn we hier niet uiteten geweest en deden we al onze boodschappen bij de Lidl. De boodschappen waren ongeveer net zo duur als in Nederland, maar wat hadden ze in Zwitserland een groot aanbod aan vegan producten. Zo vonden we heerlijke vegan pesto, verschillende soorten vegen kaas en ijs. Ondertussen hebben wij begrepen dat de Lidl in Nederland ook nieuwe producten heeft toegevoegd, maar nog lang niet zo veel als in Zwitserland. We hebben dus goed kunnen eten en gelukkig konden we op één camping ook een lekkere warme maaltijd koken.

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet heb je in Duitsland heel veel vegan opties! Het was hier dan ook geen probleem om lekker en goed te eten. Gelukkig sliepen we in het Zwarte woud een paar dagen in een appartement waar we ook weer konden koken. We maakten heerlijke Biryani met raita en een aubergine curry. Verder waren we vooral verslaafd aan de vegan hazelnoot chocolade die ze bij de Lidl verkopen...

REIS TIP:


De afgelopen weken hebben we al wat tips gedeeld, maar in onze laatste update willen we onze ervaring delen met een interrail ticket.


Amit: Voor mij was het dus de eerste keer interrailen en een nieuwe ervaring om Europa te verkennen. Toen we onze reis planden, hadden we twee opties: met de auto reizen (zou 10.000 km rijden!) of interrail-tickets kopen. Het werd geen grote discussie, want reizen per interrail was voor ons de duidelijke winnaar. De pluspunten? Meer ontspannen, duurzame en tijdbesparende manier om Europa te verkennen. We hadden allebei het geluk dat we jongerenkortingen kregen (tot 28 jaar), waardoor we extra geld konden besparen. Wat ik het leukste vond aan interrail was genieten van de landschappelijke schoonheid (vooral in de Alpen) terwijl ik naar boeken luisterde. Ik heb onderweg naar 5 geweldige boeken geluisterd. En we hebben uiteindelijk 16 landen verkend, 10.000 km en 6 dagen (bijna 150 uur!) in de trein. Ik moet zeggen dat ik niet het gevoel had dat het zo lang was als de treinritten zo comfortabel zijn. Ik zou dit zeker aanraden aan iedereen die Europa wil verkennen.


Daniëlle: Omdat ik al twee keer eerder (2015 en 2016) met de trein door Europa had gereisd, wist ik natuurlijk al wat ik kon verwachten. Wel was het erg leuk om te zien, dat er dingen waren veranderd. Zo konden we ons treinticket nu via onze telefoon (i.p.v. een los ticket) laten zien en konden we ook naar de Baltische Staten. Interrail biedt iets van 10 verschillende tickets aan en wij hebben gekozen voor een ticket van 2 maanden, waarmee we onbeperkt door Europa kunnen reizen. Hiermee hadden wij de vrijheid om in en uit de trein te stappen wanneer wij dit wilden en hoefden we niet bezig te zijn met hoeveel reisdagen we nog hadden. Hierdoor stapten we soms ook voor 1 uurtje of korter in de trein. Ik heb echt weer een hele goede ervaring gehad en ben nog steeds fan van het concept. In mijn ogen is het echt de meest relaxte manier om Europa te verkennen. En ondanks dat dit mijn 3de keer was, heb ik weer zoveel nieuwe plekken in Europa ontdekt en dat had ik van te voren niet verwacht.

Dit waren onze interrail updates.... Als jullie ze allemaal hebben gelezen, bedankt! Ook willen we iedereen bedanken, die ons leuke tips hebben gegeven of een lieve opmerking heeft achtergelaten. Wij vonden het erg leuk dat we jullie op deze manier konden meenemen op onze leuke reis door Europa.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page