top of page

Interrail update #3

Interrail update #3


Op het moment gaan we de laatste weken in van onze reis door Europa en plannen we een route vanuit Zuid-Europa terug richting Nederland. Maar in deze blog gaan we eerst even terugblikken op de afgelopen 2 weken, waarin we een fijne tijd in Slovenië en aan de Middellandse zee hadden.


Weer benieuwd naar onze avonturen? Lees dan verder.

FEITEN & CIJFERS


Landen: Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Liechtenstein, Zwitserland, Italië, Monaco & Frankrijk

Dagen onderweg: 43

Afstand: 8472 km

Aantal treinen: 72

Tijd in de trein: 4 dagen, 10 uur en 12 minuten


LANDEN


Slovenië – Bled, Bohinj , Ljubljana & Lesce bled.


Een plek waar ik (Daniëlle) erg naar uit keek was het meer van Bled. Ik ben hier al 2 keer eerder geweest, maar heb het hier altijd naar mijn zin en ontdek altijd weer nieuwe plekken. Ook dit keer omdat we een appartement net buiten Bled hadden geboekt en op een hele mooie locatie. Verder was het er ook lekker rustig en waren het hele lieve eigenaren. Verder hadden we een paar dagen leuk gezelschap van Sam, hij fiets momenteel van Holland naar Hongkong om geld op te halen voor straatkinderen in Colombia. Sam en ik kennen elkaar al sinds 2014 toen we samen met een groep vrijwilligerswerk gingen doen in Malawi. Ontzettend leuk dat we elkaar zo weer tegen kwamen! Natuurlijk hebben we ook een aantal leuke activiteiten gedaan, zo brachten we een bezoek aan het mooiste uitzichtpunt in Bled en gingen we naar het meer van Bohinj. Verder hebben we vooral goed gebruik gemaakt van het appartement; we hebben gewerkt, onze kleren gewassen en vooral lekker kookt.

Mocht je Sam willen helpen met een donatie? Bekijk dan even zijn website:


Na een fijne tijd besloten we door te reizen naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana. Wij in de trein en Sam op de fiets, want later in de middag zouden we elkaar nog ontmoeten en gingen we uiteten bij het Indiase restaurant van een vriend van Amit. Scroll naar de foodtips voor een foto en de naam van het restaurant!

Oostenrijk – St. Anton Am Arlberg


Het begin van onze reis was eigenlijk al een soort van geplant, we wisten namelijk dat we door Scandinavië en de Baltische staten, richting Slovenië wilde reizen. Vanaf dit punt lag dus alles open. We wilde eigenlijk graag richting het zuiden van Italië, maar kwamen er achter dat we daar uren over zouden doen of dure reserveringen moesten betalen. We besloten daarom even rustig over onze route na te denken en eerst terug te gaan richting Oostenrijk.


We wilde namelijk ook graag richting het Westen van Oostenrijk reizen, vanwege de mooie natuur en uitzicht vanuit de trein. We eindigde in het plaatsje St. Anton Am Arlberg, een mooie plek, maar vanwege het weer zouden we 1 nachtje blijven.

Liechtenstein & Zwitserland


Het fijne van onze treintickets is dat we onbeperkt kunnen reizen, daarom besloten we een dagje in de trein te zitten en door het mooie Liechtenstein en Zwitserland te reizen. Omdat het slecht weer was, besloten we in deze landen niet te overnachten (veel te duur..) en door te reizen naar Italië. Wel hadden we tijd om even te stoppen in Zürich en hebben we een rondje door de stad gelopen. Wat ons opviel dat het vooral erg druk was!

We hopen dat het misschien op de terugweg beter weer is en dat we dan nog een paar dagen in Zwitserland kunnen kamperen.


Italië – Como Nord Lago & Imperia


Vanwege eerder genoemde redenen hadden we besloten om niet naar Zuid-Italië te reizen, wel wilde we een stukje Noord-Italië in en namen de langere reistijden voor lief. Onze eerste stop was net over de grens met Italië, namelijk Como. We zouden hier twee dagen verblijven, om een beetje uit te rusten en ook echt de omgeving te zien. Het was een leuk stadje met weer veel gekleurde huisjes, aan het Como meer en tussen de bergen. Het voelde echt Italiaans aan en we hebben echt genoten.

Onze tweede stop in Italië zou Imperia worden, eigenlijk was dit een random plek die we op de kaart hadden uitgekozen vanwege de ligging. We hoopte namelijk op een mooie treinreis langs de zee en dat was het zeker. Jammer van de vele tunnels, maar als we een tunnel uit kwamen hadden we eigenlijk altijd een mooi uitzicht. Ook het stadje Imperia, was een stuk leuker dan verwacht. Het leek veel op Como, alleen dan een stuk rustiger en we konden er zelfs heerlijke vegan pizza's eten. Scroll naar de foodtips voor een foto en de naam van het restaurant!

Monaco – Monte Carlo


Via Italië zouden we de Middellandse zee volgen richting Nice in Frankrijk en omdat de trein zou stoppen in Monte Carlo, moesten we natuurlijk even stoppen in de dwergstaat Monaco. Het is na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld, maar telt wel 40.000 inwoners en is daardoor de dichtstbevolkte onafhankelijke staat ter wereld.


Wij vonden het leuk om voor een paar uurtjes een keer te bezoeken, maar verder niet heel bijzonder. Je kan er leuk langs het water lopen, kijken naar dure auto's en jachten en natuurlijk naar een van de bekendste casino's in de wereld.

Omdat deze plek voor ons veel te duur was om te overnachten, pakte we de trein door naar Nice.


Frankrijk – Nice, Cannes, Le Dramont & Lyon


Waar ik (Daniëlle) vroeger altijd met mijn ouders naar Frankrijk op Vakantie ging, had ik dit gebied nog niet gezien. We hadden weer een mooie route langs de zee, dus in de trein zitten was geen straf. Aangekomen in Nice, was het al redelijk laat en hebben we gelijk maar even een rondje door het centrum en langs de zee gelopen. In de avond hebben we vooral gewerkt en de volgende ochtend pakte we vroeg in de ochtend de trein richting Cannes. Ook zo'n plek die we leuk vonden om gewoon een keer te zien en onze trein kwam er langs.

Maar war we echt naar onderweg waren, was het strand. We hadden een fijne camping, waar we onze tent aan het strand konden opzetten. Omdat het erg warm was, wilde we gelijk lekker het water in gaan. Al was het zee water best koud, daarom verplaatste we ons toch maar naar het zwembad. We hebben de hele middag lekker rustig aan gedaan en genoten van het weer.

Op het moment dat ik dit artikel schrijf zijn we onderweg naar Lyon, een stop voordat we verder reizen: terug naar Zwitserland. Waar we eerst het idee hadden om richting Spanje (ook veel geld kwijt aan reserveren voor de treinen) te gaan, wilde we toch liever naar de bergen, waar het weer ook iets beter was geworden.


GELUISTERDE BOEKEN:

We hebben geen boeken mee op reis, maar luisteren met zo veel plezier naar Storytel. Het fijne is dat we zowel een boek kunnen luisteren, als lekker uit het raam kunnen kijken. Dit zijn de boeken die we tot nu toe hebben gelezen:

Amit: Never get a real job (Scott Gerber)

Rich dad poor dad (Robert T. Kiyosaki)

Crushing it (Gary Vaynerchuk)

Fooled by randomness (Nassim Nicholas Taleb) > Aan begonnen

Daniëlle: Miracle Morning (Hal Elrod)

De crèche (Elle van Rijn)

Ooit aten we dieren (Roanne van Voorst) > Aan begonnen


FOOD TIPS:


In Bled hadden we een keuken tot onze beschikking en konden we eindelijk weer lekker koken. Ondanks dat er in de supermarkt weinig opties waren, konden we met de groentes & bonen die ze wel hadden toch wat lekkere Indiase curries maken. Verder konden we elke ochtend warme havermout eten met fruit en voor de lunch aloo sandwich. De dagen erna hadden we geen keuken meer en merkte we dat het lastiger was om goed te eten, vooral in Italië en Frankrijk waren er weinig vegan opties. We moesten dus weer creatief zijn en dit keer aten we vooral veel wraps met hummus, sla, komkommer, rode ui, kikkererwten en een pittig sausje.

Mocht je als vegan toch uit eten willen gaan, maak dan gebruik van de app Happy cow. Daarnaast kan je altijd naar binnen lopen bij een Indiaas restaurant, omdat ze altijd vegan opties hebben of kunnen regelen. Geen zin in Indiaas, maar in een pizza? Zeker in Italië (maar ook in ander landen) kan je vaak in een restaurant vragen om een pizza met alleen tomatensaus en groentes.


Een aantal aanraders:

Taj Mahal in Ljubljana

Touli in Imperia


Over 2 weken delen we weer een nieuwe en ook laatste reisupdate!

0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page