top of page

Interrail update #2

We zijn al bijna 1 maand onderweg, wat gaat de tijd snel! Daarom is het tijd voor een tweede update. De afgelopen 2 weken reisde we door de Baltische staten naar Polen en kwamen we uiteindelijk aan in Oostenrijk.


Weer benieuwd naar onze avonturen? Lees dan verder.

FEITEN & CIJFERS


Landen: Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen & Tjechië

Dagen onderweg: 28

Afstand: 6891 km

Aantal treinen: 48

Tijd in de trein: 3 dagen, 10 uur en 0 minuten

LANDEN


Estland - Tallinn, Lahemaa Rahvuspark & Narva


Vanaf de boot konden we zo de stad Tallinn inlopen en eigenlijk waren we direct verast door de stad, op een positieve manier. Het is een kleine, kleurrijke, schone en gezellige stad. Ook merkte we dat de prijzen een stuk voordeliger waren dan in Scandinavië, vooral de accommodaties. Nadat we hadden ingecheckt zijn we direct de stad in gegaan om een rondje te lopen en tot onze verbazing zagen we heel veel Indiase restaurants. In de avond besloten we dan ook eindelijk lekker een keer uit eten te gaan.

De volgende dag hadden we een auto gehuurd om Estland verder te verkennen. We besloten richting de grens met Rusland te rijden en onderweg namen we nog een afslag, richting een beren gebied. Helaas geen beren vanuit de auto gespot, maar wel genoten van de natuur. Uiteindelijk kwamen we uit in de stad Narva, hier kan je via een brug de rivier oversteken naar Rusland. Aan beide kanten van de rivier is een fort, wat er erg mooi uitziet. Op de terugweg zijn we nog gestopt in Lahemaa Rahvuspark, hier hebben we echt een prachtige wandeling gemaakt. Uiteindelijk hebben we 500 km gereden en weer terug in Tallinn, zijn we naar een foodhall geweest waar ze vegan Looded fries verkochten.

Letland - Sigulda & Riga


Omdat wij hadden begrepen dat er geen treinen zouden rijden, moesten we op een andere manier de grens over zien te komen. Gelukkig kregen we een lift van een buschauffeur en moesten we daarna een half uur door de natuur en langs het spoor lopen. Uiteindelijk bleek de trein wel te gaan... maar uiteindelijk kwamen we aan het einde van de middag aan in Sigulda. We hebben die avond niets meer gedaan, alleen lekker veg momo's gegeten.

Sigulda, ligt aan de rand van Nationaal park Gauja en is daarom een mooi gebied om te wandelen. Dat hebben we dan ook gedaan en waar de wandeling makkelijk van start ging, bleek dat we al snel veel trappen op en af moesten lopen. Uiteindelijk liepen we 20 km en moesten we de rest van de dag echt even bij komen. Toch was het de moeite waard om deze wandeling te maken en we beloonde onszelf deze avond met een heerlijke kikkererwten curry.


De volgende dag was het een korte treinrit van 1 uur naar de hoofdstad Riga. Dit is de grootste stad van de Baltische staten en direct een hele andere sfeer. We zouden hier maar 1 dag blijven, om vervolgens verder te reizen naar Litouwen.

Litouwen - Vilnius


Ook de grens met Litouwen oversteken was niet gemakkelijk, omdat er geen spoorlijn de grens overging. Lopen was te ver en daarom lieten we ons bij het volgende station over de grens met de taxi afzetten. Hier pakte we de trein richting de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. We vonden de stad leuker dan Riga, maar we hadden niet echt plekken die we echt wilde bezoeken. Wel hadden we een fijne kamer, konden we onze kleren wassen en uitgebreid koken. Verder liepen we een rondje door de stad en deden we het rustig aan.

Polen - Warschau & Oświęcim


Vanuit de Baltische staten was het tijd om via Polen richting Midden Europa te reizen. In polen hadden we niet een specifieke plek die we wilde bezoeken. Omdat we niet uren in de trein wilde zitten besloten we om in de hoofdstad Warschau te overnachten en de volgende ochtend door te reizen naar Krakau.


Aangekomen in Krakau gaf Amit aan toch een bezoek aan Auschwitz te willen brengen. We hadden het er namelijk al eerder over gehad, maar ik 'Daniëlle' was er al een keer geweest en Amit twijfelde nog. Bij aankomst in Krakau, besloten we dus toch te gaan. Het was voor onze beide een heftige en indrukwekkende ervaring.

Tjechië - Hodonín


Omdat we niet te lang in de trein wilde zitten, besloten we in een random dopje in Tjechië te stoppen. Het centrum was eigenlijk 1 winkelstraat en verder was er niets te doen. Wel hadden ze tot onze verbazing een Indiaas restaurant en omdat we het altijd leuk vinden om Indiase restaurants in andere landen uit te proberen, besloten we daar te gaan eten.

De volgende dag reisde we door naar Oostenrijk, hier hadden we allebei veel zin in! Hierover lees je meer in de volgende update.


Oostenrijk - Altmünster & Hallstatt


Aangekomen in Altmünster voelde het eigenlijk direct als een vakantie tijdens onze reis. We gingen eindelijk weer een keer kamperen, hadden heerlijk weer, keken uit op de Traunsee die omringt is door bergen en gingen 3x per dag picknicken. Verder vonden we het even heerlijk om niets te doen, maar moesten natuurlijk een bezoek brengen aan een van de mooiste dorpjes in Oostenrijk, Hallstatt. Het is klein, maar zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

Na 3 dagen hebben we besloten verder te reizen, maar blijven nog wel even in Oostenrijk. In de volgende update nemen we je in ieder geval mee richting Villach en brengen we een bezoek aan Slovenië.


GELUISTERDE BOEKEN:


We hebben geen boeken mee op reis, maar luisteren met zo veel plezier naar Storytel. Het fijne is dat we zowel een boek kunnen luisteren, als lekker uit het raam kunnen kijken. Dit zijn de boeken die we tot nu toe hebben gelezen:


Amit: Never get a real job (Scott Gerber)

Rich dad poor dad (Robert T. Kiyosaki)

Crushing it (Gary Vaynerchuk) > Aan begonnen


Daniëlle: Miracle Morning (Hal Elrod)

De crèche (Elle van Rijn)

Ooit aten we dieren (Roanne van Voorst) > Aan begonnen.


FOOD TIPS:


In de Baltische staten, Polen en Tjechië hebben we gemerkt dat wanneer we in de grote steden zijn, we eigenlijk heel goed kunnen eten en er ook veel vegan opties zijn. Zodra we in kleinere steden of dorpen komen is het aanbod een stuk slechter. Naast dat ze geen tot weinig vegan opties hebben is ook het aanbod in groente en fruit een stuk minder. Het was dus een beetje improviseren en aten daarom vooral veel broodjes met hummus, sla en komkommer.


Een aantal aanraders:


Restaurant Chakra in Tallinn

Veg Machine in Tallinn

Formosa Bubble Tea in Vilnius

Supermarkt Albert in Hodonín

REIS TIPS:


Mocht je op reis gaan en je wilt net zoals ons vooral boodschappen in de supermarkt doen en zelf koken? Dan is het echt een aanrader om een bestek setje (+ een scherp mes) mee te nemen, maar ook afsluitbare bakjes. Tot nu toe gebruiken we ze voor zo veel dingen, denk aan restjes eten die we willen bewaren of om onze 'koude' lunch in mee te nemen, maar ook om een fruitsalade in te maken en de deksels functioneren goed als snijplank. In plaats van een opvouwbaar bord hebben wij dus bakjes meegenomen, ze nemen wel meer ruimte in beslag maar kunnen voor meerdere functies worden gebruikt.


Verder is het zeker in Europa echt een tip om een drinkfles mee te nemen. In Europa kan je namelijk bijna overal uit de kraan drinken en zijn er ook veel punten waar je je waterfles kan bijvullen.

Over 2 weken delen we weer een nieuwe reisupdate!

0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page