top of page

Interrail update #1

Op 11 augustus vertrokken we om 6.03 uur met de trein vanuit Veenendaal en zou onze interrail reis door Europa van 2 maanden gaan beginnen. Via Instagram houden we jullie op de hoogte van onze avonturen, maar via deze update die elk 2 weken online komt, willen we alles wat uitgebreider met jullie delen.


Dus mocht je benieuwd zijn naar onze reis, lees dan vooral verder!

FEITEN & CIJFERS


Landen: Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland

Dagen onderweg: 14

Afstand: 4485 km

Aantal treinen: 25

Tijd in de trein: 2 dagen, 0 uur en 43 minuten


LANDEN


Duitsland - Hamburg, Ahrensburg & Plön


Op de dag van ons vertrek wisten we dat er een treinstaking zou zijn in Duitsland, maar we wilde zo graag vertrekken, dat we besloten om gewoon te gaan. En gelukkig ging het makkelijk dan verwacht (alleen een beetje vertraging) en kwamen we via Osnabrück en Bremen aan in Hamburg. Hier pakte we de trein richting Lübeck, alleen daar aangekomen konden we helaas niet verder reizen naar Plön. We waren dus vanwege de staking gestrand in Lübeck, en we waren blijkbaar niet de enige... er waren alleen nog accomodaties van 300 euro beschikbaar. We besloten daarom om terug te keren naar Hamburg.


De volgende ochtend konden we nog steeds niet verder reizen en besloten we Hamburg te verkennen. Allebei zijn we niet echt liefhebbers van grote steden en daarom brachten we ook een bezoek aan Ahrensburg. Verder deden we het rustig aan en besloten we de route van de komende dagen een beetje te plannen.


Op 13 augustus konden we door reizen richting het noorden van Duitsland en konden we eindelijk onze tent kunnen opzetten in Plön. We hebben hier genoten van het weer, heerlijk voor de tent gezeten en gezwommen in het meer.

Denemarken - Kopenhagen


Vanuit Plön namen we de trein richting Kopenhagen en daarom hebben we Denemarken vooral vanuit de trein gezien. Dit is ook wel de reden waarom we met de trein door Europa wilde reizen, het is een makkelijke manier om een lange afstand af te leggen en tegelijkertijd ook veel van het landschap te zien.


Om 6 uur in de avond kwamen we eindelijk aan in Kopenhagen en nadat we onze spullen naar het hotel hadden gebracht, namen we een bus richting een buitenwijk van Kopenhagen. Hier woont namelijk een vriend van Amit met zijn gezin en waren we uitgenodigd om te komen eten. Na een heerlijke (en eindelijk weer) warme maaltijd, kregen we een rondleiding door de stad, highlights zoals de gekleurde huisjes in het centrum en de zeemeermin konden natuurlijk niet ontbreken.

Zweden - Götenborg, Örebro, Stockholm, Abisko & Lulea


Vanaf Kopenhagen, was het maar een korte reis naar Götenborg. Na een wandeling door de stad kwamen we aan bij onze Airbnb, waar we een kamer voor 2 nachten hadden gehuurd bij iemand in huis en wat hadden we een gezellige host. Omdat we 2 dagen zouden blijven konden we het rustig aan doen en besloten we eindelijk weer een keer uitgebreid te koken. We maakte een grote portie biryani met raita en ook onze host genoot ervan.


De volgende ochtend gingen we naar een grote park toe: botaniska, waar we een lange wandeling hebben gemaakt en zelfs een hert van dichtbij tegen kwamen! Daarna gingen we op de step naar het centrum en kwamen we er bij het treinstation achter dat er geen treinen of bussen richting Noorwegen gaan... De avond gebruikte we dan ook om een nieuwe route uit te stippelen.

Helaas heb we Noorwegen van ons lijstje gehaald en besloten we direct richting het Noorden van Zweden te gaan. Örebro (onze eerste stop) was eigenlijk alleen een stop om de volgende dag door de reizen naar Stockholm. Ook in hoofdstad bleven we niet lang, ongeveer 3 uur, omdat we vervolgens de nachttrein zouden pakken naar Abisko.


Om 17.30 uur pakte we de nachttrein en na een lange en slapeloze nacht kwamen we de volgende dag rond 11.00 uur aan in Abisko. Omdat we het hostel nog niet in konden, maakte we maar direct een wandeling door de mooie omgeving.

De reden ik 'Daniëlle' graag naar Abisko wilde, is vanwege de Kungsleden. Ik vind het namelijk heerlijk om video's te bekijken op YouTube van mensen die een lange afstandswandeling maken, een van die wandelingen is de Kungsleden. Het is een wandeling van 425 kilometer en Abisko is het begin- of eindpunt. Ondanks dat ik de wandeling zelf niet ga maken, vind ik de natuur prachtig en wilde ik graag een keer naar deze omgeving.


De volgende dag stond er dan ook een wandeling op de planning en zouden we een klein gedeelte van de Kungsleden lopen en wat was het prachtig!

Ik denk dat de foto's genoeg zeggen... We liepen 15 km en deden het de rest van de dag rustig aan. In de avond hadden we leuke en interessante gesprekken met mensen in ons hostel en de volgende dag deden we nog een korte wandeling, voordat we de trein pakte richting Luleå.


Finland - Kemi, Kuopio en Helsinki


Luleå was een korte stop om vervolgens de grens over te steken met Finland. Alleen over Finland kunnen we eigenlijk heel kort zijn, we hebben namelijk maar weinig gezien. In totaal zijn we 4 dagen geweest en hebben we alleen maar heel veel regen gehad. In Kuopio overnachte we in een heel klein en knus hutje en maakte we tussen de buien door wel wat leuke wandelingen.

Vanwege de regen wilde we vooral graag zo snel mogelijk richting het zuiden en daarvoor moesten we de boot nemen richting Estland. Op de boot begon de zon al te schijnen en wisten we dat we een goede keuze hadden gemaakt. In de volgende update vertellen we meer over onze avonturen in de Baltische Staten.

GELUISTERDE BOEKEN


We hebben geen boeken mee op reis, maar luisteren met zo veel plezier naar Storytel. Het fijne is dat we zowel een boek kunnen luisteren, als lekker uit het raam kunnen kijken. Dit zijn de boeken die we tot nu toe hebben gelezen:


Amit: Never get a real job (Scott Gerber)


Daniëlle: Miracle Morning (Hal Elrod)

De crèche (Elle van Rijn)FOOD TIPS:


Waar we het liefst alle vegen restaurants zouden willen afgaan is dat qua geld onmogelijk als je voor een langere tijd op reis gaat. We doen dus voornamelijk onze boodschappen in de supermarkt en zijn tot nu erg verbaasd over het vegan aanbod. Zo konden we bij de supermarkt in Zweden onze eigen vegan salade samenstellen, in Finland vonden we bij de Lidl heerlijke vegan muffins, cake en chocolade en in Helsinki vonden we Indiase vegan kant-en-klaar maaltijden. Verder kunnen we overal vegan yoghurt kopen en natuurlijk altijd fruit, groente, noten en bonen.

Ook is er nog een recept die we de laatste dagen graag maken, namelijk pasta pesto. Dit omdat deze zowel warm als koud lekker is om te eten. Dit makkelijke en snelle recept voor 4 porties delen we graag met jullie:


1. Kook 1 zak met pasta (500 gram) naar keuze volgens de verpakking.


2. Snijd ondertussen minmaal 500gr snoeptomaatjes over de lengte door midden.


3. Wanneer de pasta klaar is, giet je het water af en voeg je een hele pot met vegan pesto (zo'n 135 gram) toe. Roer het goed door elkaar en voeg de snoeptomaatjes toe en eventueel 2 geperste teentjes knoflook.


4. Roer alles weer goed door elkaar en wanneer de tomaten zacht zijn geworden, kan je de pasta serveren met sla soort naar keuze.


REISTIPS


Packing cubes: Waar Amit voor vertrek nog zei dat hij ze niet nodig had, kwam die daar binnen een paar dagen op terug. Packing cubes zijn namelijk ideaal om je backpack een beetje te ordenen. We hebben er allebei 1 voor onze bovenkleding (t-shirts en trui) en 1 voor onze onderkleding (korte broek, lange broek, zwemkleding en pyjama).


Happy soap: We hadden de producten van Happy soap wel eens eerder gebruikt en bedachten direct dat dit ideaal was om mee op reis te nemen, zodat we geen grote flessen shampoo mee hoefde te nemen. We hebben nu met zijn tweeën echt een hele kleine toilettas (eigenlijk is het zelfs een make-up tasje) en qua gewicht is het zoveel lichten dan dat we grote verpakkingen zouden meenemen. De producten die we van happy soap gebruiken zijn de shampoo bar, conditioner bar, body wash bar en natuurlijke deodorant.


Uitwisbaar notitieboekje: Ik 'Daniëlle' had er wel eens over nagedacht om zo'n boekje te kopen, omdat ik het altijd fijn vind om notities uit te schrijven op papier, alleen was het er nog niet van gekomen om het ook echt te kopen. Voor vertrek kreeg ik heel lief van mijn moeder een uitwisbaar notitieboekje van MOYU en ik ben er zo blij mee! Het is echt super handig om even wat gedachten over de reis of Hey Groentje te noteren en wanneer niet meer nodig uit te wissen of er een foto van te maken.


Over 2 weken delen we weer een nieuwe reisupdate!

0 opmerkingen

留言


bottom of page