top of page

Indiase mango salade

Deze Indiase mango salade is een heerlijk verfrissend gerecht dat perfect past bij warme zomerdagen. Met de zoetheid van rijpe mango's, de knapperige textuur van komkommer, en de scherpe smaak van rode ui, biedt deze salade een geweldige balans van smaken en texturen. De toevoeging van verse koriander, limoen en chaat masala zorgen voor ene authentieke Indiase twist. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook een kleurrijke en smaakvolle aanvulling op elke maaltijd. Of je het nu serveert als bijgerecht bij een barbecue, een lichte lunch of als onderdeel van een uitgebreid diner, deze mango salade zal zeker indruk maken op je gasten en je smaakpapillen verrassen.

Wat heb je nodig?


  • 1 grote rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden

  • 1 middelgrote rode ui, dun gesneden

  • 1 grote komkommer, geschild en in blokjes gesneden

  • Handvol verse korianderblaadjes, gehakt

  • Handvol cashewnoten

  • Sap van 1 limoen

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 theelepel chaat masala


Wat moet je doen?


  1. Schil en snijd de mango in blokjes. De rode ui kun je fijnsnijden en de komkommer (met of zonder schil) in blokjes. Hak de verse koriander en cashewnoten fijn.

  2. Maak de dressing door een scheutje olijfolie, 1 limoen en 1 tl chaat masala met elkaar te mengen.

  3. Voeg de gesneden groente toe aan een kom samen met de dressing en meng de salade voorzichtig zodat alle ingrediënten met elkaar mengen.

  4. Garneer met de verse koriander en cashewnoten.


Tips:


  • Gebruik eventueel een hand diepvries mango, laat deze eerst ontdooien.

  • Vervang de verse koriander eventueel door verse munt.

  • Als je geen chaat masala kunt vinden, kun je een mix van gemalen komijn, gemalen koriander en een snufje zwart zout gebruiken.


Geniet van je frisse Indiase mango salade!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page