top of page

Flax egg, de plantaardige ei vervanger.

Toen ik plantaardig ging eten, was het vervangen van vlees en melkproducten ontzettend makkelijk. Er waren veel keuzes in de supermarkt beschikbaar en er komen steeds meer opties bij. Alleen het vervangen van ei in bijvoorbeeld baksels vond ik het lastigst. In het begin gebruikte ik vooral banaan, maar steeds vaker kies ik ook voor flax egg.


Lijnzaad is een goede plantaardige ei vervanger, dit wordt dus flax egg genoemd. Lijnzaad is een klein plat zaadje uit de vlasplant. In het zaadje zitten veel gezonde oliën, het bevat omega 3 en 6, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium. Het kent door zijn voedingsstoffen allerlei goede gezondheidsvoordelen. Zelf gebruik ik lijnzaad al enkele jaren en strooi ik het vooral over mijn havermoutpap of voeg ik het toe aan een smoothie.


Lijnzaad kan je in elke supermarkt krijgen. Maar belangrijk om te weten is dat je flax egg niet in elk gerecht kan gebruiken. Ze vervangen namelijk wel de bindende werking van eieren, maar niet de rijzende werking. Flag egg is vooral geschikt om bananenbrood, havermoutkoekjes, pannenkoeken en muffins mee te maken.


Wat heb je nodig?

Het is makkelijk te maken en daarnaast ook erg goedkoop. Je maakt flax egg namelijk met 2 ingrediënten: 1 el gebroken lijnzaad en 3 el water.


Wat moet je doen?

1. Maal het lijnzaad in een keukenmachine of gebruik gebroken lijnzaad.

2. Doe het gebroken lijnzaad in een glas en voeg het water toe. Roer het goed door elkaar, tot het een dik papje wordt.

3. Zet het zo'n 5 minuten apart en kaar is het.

0 opmerkingen

Comments


bottom of page