top of page

Gevulde naan met spinazie & vegan kaas

Naan is het meest populaire Indiase platte brood in het buitenland. Wist je dat je Naan net als parantha's ook kunt vullen met lekkere ingrediënten? Tot een tijdje terug was naan kaas niet een begrip in India (hoewel naan gevuld met Indiase paneer beroemd is). In dit recept vind je naan brood gevuld met vegan kaas en spinazie. Een combinatie die het proberen zeker waard is!


Duur: 60 minuten

Aantal personen: 8 stuks (4 personen)

Wat heb je nodig voor 8 stuks?


Voor het deeg:

  • 500 gram bloem

  • 250 gram sojayoghurt

  • 2 tl bakpoeder

  • 1,5 tl suiker

  • 1 tl zout

Voor de vulling:

  • Babyspinazie

  • Vegan geraspte kaas naar keuze

Extra:

  • Vloeibare plantaardige boter


Wat moet je doen?


1. Meng het bloem in een mengkom samen met 2 tl bakpoeder, 1,5 tl suiker en 1 tl zout. Voeg vervolgens (ongeveer) 250 gram sojayoghurt toe en kneed tot een zachte bal (denk aan pizzadeeg) Wanneer het deeg te droog is voeg je nog wat sojayoghurt toe, wanneer het deeg heel nat is en echt aan je handen blijft plakken, wat bloem. Laat het deeg 10 minuten met rust en plaats een theedoek over de mengkom.


2. Snijd vervolgens de baby spinazie in grove stukken.


3. Na 10 minuten kun je het deeg verdelen in 8 stukken, kneed alle stukken een keer goed door en vorm balletjes.


4. Pak 1 balletje en maak hiervan een kommetje, door het deeg een klein beetje uit te rollen. Voeg een klein handje van de babyspinazie toe en ongeveer 1,5 el vegan geraspte kaas. Vouw vervolgens het kommetje dicht en draai er weer een bal van. Rol deze daarna voorzichtig uit met een deegroller. Belangrijk is dat je genoeg bloem gebruikt bij het rollen en wanneer er een gaatje ontstaat, leg je hier wat extra bloem op.


5. Bak de naan in een koekenpan met een beetje boter goudbruin en herhaal tot ze allemaal gebakken zijn.


Tip: Je kunt de naan met elke curry na keuze eten, wij vinden het erg lekker bij een romige curry. Maar je kunt de naan ook met de lunch eten in combinatie met een chutney.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dhokla

Comments


bottom of page