top of page

Dry kadhai tofu

Tijdens onze laatste reis naar India was dit echt een van mijn (Daniëlle) favoriete gerechten en heb ik het denk wel 10 keer gegeten. Naast dat het heel voedzaam is om te eten, veel smaak heeft, staat het ook gewoon supersnel op tafel. De combinatie met chapati of paratha en dal vind ik het lekkerst.


Duur: 30 minuten

Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

  • 1 el plantaardige boter

  • 1 tl korianderpoeder

  • 0,5 tl kurkuma

  • 0,5 tl komijnpoeder

  • 0,5 tl knoflookpoeder

  • 0,5 tl gemberpoeder

  • 0,5 tl zout

  • 0,25 tl zwarte peper

  • 0,25 tl chilipoeder

  • 500 gram tofu

  • 1 grote rode ui

  • 2 groene paprika

Wat moet je doen?


1. Snijd de tofu, groene paprika en rode ui in grove stukken.


2. Voeg 2 el plantaardige boter toe aan een pan samen met alle kruiden. Roer een keer goed door en voeg dan de tofu toe. Bak de tofu 5 minuten.


3. Wanneer de tofu een beetje goud/bruin kleurt, kun je de gesneden ui en paprika toevoegen. Bak tot de ui glazig wordt en zet het vuur uit.


4. Serveer met dal en Indiaas brood.



0 comments
bottom of page