top of page

Deze 10 plekken wil je zien in New Delhi

De meeste toeristen die naar India afreizen, maken een korte stop in New Delhi en raden ook anderen aan niet te lang te blijven. Dat vinden wij zonde! New Delhi is misschien een grote en chaotische stad, maar er zijn voldoende bezienswaardigheden die het bezoek waard zijn. Onderstaande plekken raden wij aan en wil je ook zeker bezoeken!


1. New Delhi vs. Old Delhi

Delhi is op te delen in twee stukken: het oude en het nieuwe gedeelte. Old Delhi is wat je eigenlijk altijd in de media ziet, een wirwar van smalle en drukke straatjes. Het stikt er van de mensen, riksja’s, koeien en kleurrijke winkeltjes. Het nieuwe gedeelte is daarentegen heel anders. Het is er een stuk rustiger, je vindt er ruime straten en groene parken. In beide gebieden zijn er voldoende bezienswaardigheden.


2. Askhardham Temple

Het is een van de grootste en meest beroemde tempels van India en staat voor vrede, schoonheid, goddelijkheid en vreugde. De tempel ligt op een 100 hectare groot terrein en biedt verschillende exposities over de Indiase cultuur.


- In de tempel is het niet toegestaan om foto's te maken, de entree is gratis, maar voor de exposities betaal je een kleine bijdrage van 3 euro -


3. Lodi Gardens

Dit was absoluut een van mijn favoriete bezienswaardigheden. Dit omdat ik in een drukke stad als New Delhi al snel de natuur miste. Lodi Gardens, is gelegen in New Delhi en is een mooie tuin met prachtige overblijfselen die gebouwd zijn in verschillende jaren door verschillende mensen. Je kunt er heerlijk even rondlopen, gebouwen ontdekken en genieten van de rust.


- gratis te bezoeken -


4. Lodi street

Vlakbij de Lodi gardens, vind je een wijk met in verschillende straten streetart. Het is lastig om te vinden, maar zeker de moeite waard als je een liefhebber bent.


- gratis te bezoeken -


5. Qutb Minar

De toren is 73 meter hoog en daarmee de hoogste stenen toren in India. De bouw begon in 1193 door de eerste islamitische heerser en werd pas in 1368 voltooid. Nieuwe heersers bouwden steeds een stukje van de toren, waardoor er verschillende stijlen zijn ontstaan. Helaas kun je de toren niet in, maar ook vanaf de grond ziet het er prachtig uit. Het terrein zelf is ook bijzonder om doorheen te lopen, vanwege allerlei ruïnes van oude Hindu tempels.


- toegangsprijs 7 euro -


6. India Gate

Dit monument is gebouwd in 1921 en is een oorlogsmonument om soldaten te herdenken die tijdens de Eerste Wereldoorlog voor het Britse Rijk hebben gevochten. Het is een 42 meter hoog monument en in het midden van het monument brand non-stop een vlam. De India Gate doet je waarschijnlijk denken aan de Arc de Triomphe in Parijs en dat klopt ook wel, dat was namelijk de inspiratie voor dit monument.


- gratis te bezoeken -


7. Het rode fort

In het oude centrum van Delhi ligt het Rode Fort, een paleis uit de Mogol periode. Het paleis werd in de 17e eeuw gebouwd door de Mogolkeizer Shah Jahan, dezelfde persoon die de Taj Mahal bouwde. Het fort is gemaakt van blokken rood zandsteen en binnenin zie je, paviljoens, gebedshuizen en een bazaar.


- toegangsprijs 7 euro -


8. Jama Masjid

Dit is de grootste en daarmee ook de belangrijkste moskee in India. Na Hindoeïsme is de islam de grootste religie, dit omdat India lang werd aangestuurd door het Mogolrijk, een islamitisch rijk. Ook dit gebouw werd gebouwd in opdracht van Shah Jahan. Het complex heeft drie toegangspoorten, vier uitkijktorens en twee minaretten van beide 40 meter hoog. Maar de moskee ziet er van de buitenkant indrukwekkend uit, maar er is geen binnen gedeelte, alleen een muur waar gebeden wordt.


- toegangsprijs 4 euro -


9. Humayuns Tombe

Deze graftombe is een van de meest indrukwekkende bouwwerken van Delhi. Het monument werd tussen 1562 en 1571 gebouwd door keizer Humayun’s vrouw, als eerbetoon aan haar man. Het zal je waarschijnlijk doen denken aan de Taj Mahal, vanwege de bouwstijl en omdat het een grafmonument is. Ook is er een heerlijke grote tuin, waar je rustig door heen kan lopen.


- toegangsprijs 7 euro -


10. Lotus temple

Deze tempel in de vorm van een lotusbloem is een zogenoemd huis van aanbidding van het Baha i geloof. De tempel is open voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond en daardoor een van de meest bezochte gebouwen ter wereld. In de tempel is het een oase van rust en kun je bidden of mediteren.


- gratis te bezoeken -

Wij zijn benieuwd, ben jij een keer naar New Delhi geweest of zou je een bezoek willen brengen? Laat het ons weten!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page