top of page

De Magie van Delhi: Herinneringen aan Mijn Jeugd

Delhi, de bruisende metropool van India, is een stad vol tegenstellingen, diversiteit en opwinding. Het is een stad die bruist van het leven, met een bevolking van meer dan 30 miljoen mensen in het uitgestrekte Nationaal Hoofdstedelijk Territorium van Delhi (NCT) en omringende gebieden. Dit maakt Delhi een van de meest dichtbevolkte stedelijke gebieden ter wereld. Maar te midden van deze drukte is waar ik ben opgegroeid, en het is een stad die me altijd zal blijven verbazen.

Diversiteit en Eenheid

Een van de meest opvallende aspecten van Delhi is de ongeëvenaarde diversiteit. Mensen vanuit alle hoeken van India komen hier samen om te werken, te wonen en hun dromen na te jagen. Tijdens mijn jeugd had ik vrienden met wortels in heel India, en we spraken wel twaalf verschillende moedertalen.


Onze buurvrouw kwam bijvoorbeeld uit Zuid-India, maar ondanks dat ze alleen gebroken Hindi sprak, was ze de beste vriendin van mijn oma. Ze bracht ons eten, offers uit de tempel en bracht uren door in de gemeenschappelijke ruimte met andere buren. Dit was een weerspiegeling van de unieke eenheid die Delhi kenmerkt, waar culturen samenkomen en relaties worden gesmeed, ongeacht de taalbarrière.


Vrienden, Spelletjes en Vreugde

Mijn jeugd in Delhi was gevuld met vrolijke herinneringen. 's Avonds zouden mijn vrienden naar mijn huis komen en mijn naam luidkeels roepen om een potje cricket of voetbal in het plaatselijke park te spelen. Samen gingen we fietsen en avonturen beleven.


Maar wat mijn herinneringen het meest kleurrijk maakte, waren de vieringen. Durga Puja, Diwali en Holi - deze festivals toverden onze buurt om tot een feestelijke plek. Met een nabijgelegen tempel werden alle hindoeïstische festivals met de grootst mogelijke vreugde gevierd en was er altijd overvloedig (gratis) eten voor iedereen.


Op Onafhankelijkheidsdag waren er culturele optredens en werden de luchten gevuld met vliegers rond 15 augustus. Diwali bracht vuurwerk en licht in de straten. En tijdens Holi, het kleurenfestival, waren de straten en mensen gehuld in alle kleuren van de regenboog. Het was een waar spektakel.


Oude Delhi: Straatvoedsel en Parantha Wali Gali

Tijdens mijn studie in Oud Delhi gingen we vaak naar de oude straten om geweldig straatvoedsel te proeven. Een van mijn meest geliefde herinneringen is die van de paratha's in Parantha Wali Gali. De geur en smaak van deze gouden, knapperige broden blijven me altijd bij.


Akshardham: Familie-uitjes en Betoverende Bezoeken

Een dagje naar Akshardham met mijn familie was altijd een speciaal uitje. We genoten van de lunch in de kantine en leidden onze familieleden rond die vanuit verschillende delen van India op bezoek kwamen. Akshardham was een plek waar spiritualiteit, architectuur en familie samensmolten.


Andere leuke bezienswaardigheden in New Delhi.


De Magie van Delhi

Delhi is een magische stad die me altijd bijblijft, zelfs toen ik acht jaar geleden naar Nederland verhuisde om te studeren en te werken. Elke straat, elke geur en elk geluid van Delhi wordt nu gekoesterd in mijn herinneringen.


En nu, als reisgids, heb ik de mogelijkheid om mijn liefde voor Delhi te delen met anderen. In maart en april 2024 organiseren we een groepsreis naar India, en Delhi is een hoogtepunt van onze verkenning. Deze reis biedt een kans om Delhi te zien zoals ik dat doe, en om de nostalgische plekken te ervaren die ik mis. Delhi is niet alleen een stad; het is een emotie. Het voelt als een droom die uitkomt om een groep Nederlandse toeristen rond te leiden en hen deze geweldige plekken te laten ontdekken. Als je nieuwsgierig bent om India vanuit mijn perspectief te ontdekken, sluit je dan bij ons aan op deze culturele reis. Er zijn nog plaatsen beschikbaar in april, aangezien de groep voor maart al volgeboekt is.


Ik kijk er naar uit om je mee te nemen op deze onvergetelijke reis naar de stad die altijd mijn thuis zal zijn, Delhi.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page