top of page

Chole pulao

We eten bijna elke week wel een kikkererwten curry (chole) en houden ook ontzettend van pulao (rijstgerecht), dus deze combinatie vinden we echt geweldig! Naast dat het ontzettend veel smaak heeft, is het ook erg gezond. Dit gerecht is erg lekker in combinatie met een warme tomaten chutney of frisse raita.


Duur: 35 minuten

Aantal personen: 4

Wat heb je nodig?

  • 480 gram kikkererwten

  • 300 gram basmati- of zilvervliesrijst

  • 2 el zonnebloemolie

  • 4 kruidnagel

  • 3 kardemompeulen

  • 1 klein kaneelstokje

  • 1 steranijs

  • 2 laurierbladeren

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 grote ui

  • 1 el gember-knoflookpasta

  • 2 groene chili

  • 3 gemiddelde tomaten

  • 2 tl garam masala

  • 1 tl zout

  • 0,25 tl zwarte peper

  • 500 ml water

  • Handje verse koriander

Wat moet je doen?


1. Snijd de ui en tomaten fijn.


2. Voeg 2 el zonnebloemolie toe aan een pan samen met de hele kruiden: 4 kruidnagel, 3 kardemompeulen, 1 klein kaneelstokje, 1 steranijs, 2 laurierbladeren en 1 tl komijnzaad. Na 30 seconden de uien en 1 el gember-knoflookpasta toe. Voeg ook de twee hele groene chili's toe, zonder het steeltje (deze haal je er tijdens het eten weer uit).


3. Wanneer de uien glazig zijn geworden, kun je de tomaten toevoegen samen met de overige kruiden. Roer even goed door. Na 1 minuut kun je kikkererwten toevoegen samen met 300 gram rijst en 500 ml water.


4. Kook in ongeveer 20 minuten gaar en garneer met verse koriander en serveer.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dhokla

Comentarios


bottom of page