top of page

Chili tofu

Het is een heerlijk en gezond gerecht dat makkelijk te maken is. Je kan het zowel als bijgerecht eten bij andere Indiaas-Chinese gerechten of als lunch. Het zit boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen. Of je nu veganist bent of niet, chili tofu is een gerecht dat je smaakpapillen zeker zal prikkelen. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke maaltijd die zowel lekker als voedzaam is, probeer dan dit eens!

Wat heb je nodig?


Voor de tofu:

  • 500 gram tofu

  • 0,25 tl zout

  • 1 el zonnebloemolie

Voor de chili saus:

  • 3 el sojasaus

  • 2 tl sambal

  • 1 tl rode chilivlokken (optioneel)

  • 2 el tomatenketchup

  • 1,5 tl rijstazijn

  • 0,5 tl komijnpoeder

  • 1 el suiker

  • 1 el water

Voor het roerbakken:

  • 2 el zonnebloemolie

  • 1 kleine rode ui

  • 3 lente-uitjes

  • 2 cm verse gember

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 groene chili

  • 1 kleine groene paprika


Wat moet je doen?


1. Pers je tofu om het overtollige water eruit te laten (hierdoor kan de tofu meer smaak opnemen). Snijd de tofu in blokjes van 2 bij 2 cm en voeg toe aan een koekenpan met anti-aanbaklaag samen met 1 el zonnebloemolie. Strooi het zout over de tofu, mix voorzichtig door elkaar en bak de tofu goudbruin aan alle kanten.


2. Snijd de rode ui en groene paprika in grove stukken. De gember, knoflook, groene chili en lente-ui (houd het groene en witte gedeelte apart van elkaar) mag je fijnsnijden.


3. Meng in een kom alle ingrediënten voor de chili saus, zie ingrediëntenlijst.


4. Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg 2 el zonnebloemolie toe en bak de ui samen met het witte gedeelte van de lente-ui. Bak tot de uien glazig zijn. Voeg dan de gember knoflook en groene chili toe.


5. Na 2 minuten kun je de gebakken tofu en groene paprika toevoegen. Giet de chili saus in de pan en laat sudderen op middelhoog vuur. Wanneer de saus begint te koken en indikt, is het tijd om te proeven. Voeg eventueel meer kruiden toe wanneer nodig.


6. Vervolgens kun je na 1-2 minuten het vuur uitzetten. Serveer met het groene gedeelte van de lente-ui en eventueel wat extra zout en/of zwarte peper.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page