Dit is één van de favoriete snacks van de oma van Amit. Bread pakora's zijn eigenlijk sandwiches met een vulling van gekruide aardappelen die gedoopt worden in een kikkererwtenbeslag, en vervolgens gefrituurd worden. Het resultaat is een knapperige snack met een smaakvolle vulling, die het lekkerst is in combinatie met een korianderchutney of tomatenketchup.
Duur: 45 minuten
Aantal stuks: 10
Dit recept vind je in het inkijkexemplaar van
ons kookboek: De plantaardige Indiase keuken.
Wat heb je nodig?
Voor de vulling:
3 middelgrote aardappels
1 kleine rode ui
Handje verse koriander
0,5 tl garam masala
0,5 tl korianderpoeder
0,25 tl chilipoeder
0,25 tl zout
Voor het beslag:
100 gram kikkererwtenmeel
1 tl komijnzaad
0,5 tl kurkuma
0,25 tl chilipoeder
0,25 tl zout
150 ml water
Overige ingrediënten:
5 sneetjes casinobrood
Zonnebloemolie (om te
frituren)
Wat moet je doen?
1. Schil de aardappelen en kook gaar. Snijd ook alvast de rode ui en verse koriander (met steeltjes) fijn.
2. Vervolgens kun je het beslag maken. Voeg het kikkererwtenmeel toe aan een mengkom, samen met 1 tl komijnzaad, 0,5 tl kurkuma, 0,25 tl chilipoeder en 0,25 tl zout. Meng door elkaar. Voeg vervolgens 150 ml water toe, zodat je een wat dikker pannenkoekenbeslag krijgt.
3. Wanneer de aardappelen gaar zijn, kun je deze fijnprakken met een vork en toevoegen aan een mengkom. Voeg ook de fijngesneden ui, verse koriander en de volgende kruiden toe: 0,5 tl garam masala, 0,5 tl korianderpoeder, 0,25 tl chilipoeder en 0,25 tl zout. Meng goed door elkaar.
4. Verwarm alvast een (wok)pan met zonnebloemolie. Snijd elk broodje in 4 stukken (driehoeken).
5. Neem ongeveer 2 el van het aardappelmengsel en verdeel gelijkmatig over het brood. Bedek met een ander stuk brood. Druk lichtjes op elkaar en dip in het beslag. Laat het vervolgens voorzichtig in de warme olie glijden met behulp van een schuimspaan. Bak goudbruin.
6. Herhaal tot alle broodjes gefrituurd zijn.
Comments