top of page

Bloemkoolrijst met mosterdzaad & curry bladeren

Sinds een aantal jaar vind je bloemkoolrijst in de supermarktschappen, een alternatief voor rijst. Naar onze mening is dit veel te duur en kun je veel goedkoper gewoon zelf een bloemkool (inclusief steel) raspen of in een keukenmachine fijnmalen. Wij maken dit gerechte wel eens met de lunch als we nog een restje bloemkool over hebben.


Duur: 30 minuten

Aantal personen: 2 personen (voor de lunch)

Wat heb je nodig?

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1,5 tl (zwart) mosterdzaad

  • 1 el gedroogde curry bladeren

  • 0,25 tl hing (optioneel)

  • 1 hand pinda's (eventueel cashewnoten)

  • 0,5 tl kurkuma

  • 1 tl komijnpoeder

  • 400 gram bloemkool

  • 1 tl zout

  • Halve limoen

  • Verse koriander (optioneel)


Wat moet je doen?


1. Rasp eerst de bloemkool of gebruik een keukenmachine.


2. Voeg vervolgens 1 el zonnebloemolie toe aan een grote koekenpan samen met 1,5 tl (zwart) mosterdzaad. Wanneer deze beginnen te springen kun je de curry bladeren, hing (optioneel) en pinda's toevoegen. Roer goed door.


3. Wanneer de pinda's beginnen te verkleuren voeg je een 0,5 tl kurkuma en 1 tl komijnzaad toe samen met de geraspte bloemkool. Voeg nog 1 tl zout toe en bak zo'n 4 minuten. Blijf tussendoor goed roeren.


4. Wanneer de bloemkool gaar is, kun je het vuur uit zetten. Knijp een halve limoen uit boven de pan en voeg eventueel nog fijn gesneden koriander toe.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dhokla

Comments


bottom of page