top of page

Bezienswaardigheden in Agra

Agra is een stad in het noorden van India die bekend staat om zijn prachtige architectuur en historische bezienswaardigheden. De stad is de thuisbasis van enkele van de meest iconische monumenten ter wereld, waaronder de Taj Mahal, het Fort van Agra en Fatehpur Sikri.

De Taj Mahal

De Taj Mahal is een van de meest beroemde gebouwen ter wereld. Het werd gebouwd door keizer Shah Jahan als een mausoleum voor zijn favoriete vrouw, Mumtaz Mahal. Het gebouw is gemaakt van wit marmer en is versierd met ingewikkelde mozaïeken en inscripties. De Taj Mahal is een UNESCO-werelderfgoed en is een must-see voor elke bezoeker van Agra.


Het Fort van Agra

Het Fort van Agra is een ander UNESCO-werelderfgoed. Het werd gebouwd door keizer Akbar en is een groot complex van paleizen, moskeeën en tuinen. Het fort biedt een prachtig uitzicht op de Taj Mahal.


Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri was de voormalige hoofdstad van het Mogolrijk. Het is een spookstad die in de 16e eeuw werd verlaten vanwege waterschaarste. De stad is een UNESCO-werelderfgoed en staat bekend om zijn prachtige architectuur.


Andere bezienswaardigheden

Naast deze drie belangrijkste bezienswaardigheden zijn er in Agra nog veel meer te zien en te doen. Enkele andere bezienswaardigheden zijn:

  • De tombe van Itimad-ud-Daulah, een kleinere versie van de Taj Mahal

  • De tuin Mehtab Bagh, gelegen tegenover de Taj Mahal

  • De rivier Yamuna, die door Agra stroomt

Agra is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Een bezoek aan Agra is een onvergetelijke ervaring.

0 opmerkingen
bottom of page