top of page

Andijviestamppot met een Indiase twist

We hadden geen idee wat we met de andijvie uit onze moestuin moesten doen. Meestal gebruiken we het alleen in een smoothie, want als groente bij het avondeten vond ik (Daniëlle) vroeger nooit lekker. Alleen we hadden zoveel dat we besloten toch een keer een stamppot te maken, maar nu met een Indiase twist. We gebruikten gember-knoflookpasta, komijnzaad, garam masala en koriander. Amit heeft het goed gekeurd, dus we zijn benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 600 gram aardappelen (met schil)

  • 1 grote witte ui

  • 1 el gember-knoflookpasta

  • 1 tl komijnzaad

  • 2 el zonnebloemolie

  • 2 tl garam masala

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 tl chilipoeder (naar smaak)

  • 800 gram kikkererwten

  • 400 gram andijvie

  • Snufje zwarte peper en zout

  • 150 gram sojayoghurt

  • Hand ongezouten pinda's (optioneel)

  • Hand verse koriander (optioneel)

  • Mangochutney (optioneel)

Wat moet je doen (ongeveer 45 minuten)?


1. Schil de aardappelen, snijd in grove stukken en kook in ongeveer 15 minuten gaar.


2. Ondertussen kun je de ui in dunne halveringen snijden en de andijvie (wanneer nodig) fijn. Voeg 2 el zonnebloemolie toe aan een grote koekenpan. Voeg 1 tl komijnzaad toe samen met de ui en 1 el gember-knoflookpasta. Voeg na 1 minuut 2 tl garam masala, 1 tl korianderpoeder en 1 tl chilipoeder (naar smaak) toe.


3. Was de kikkererwten in koud water en voeg toe aan de koekenpan, bak 4 minuten.


4. Wanneer de aardappelen gaar zijn, kun je het water afgieten. Doe de aardappelen terug in de pan, stamp fijn en zet de pan op laag vuur. Voeg 100 gram sojayoghurt toe en de gesneden andijvie. Roer tot de andijvie is geslonken en meng het kikkererwtenmengsel erdoor.


5. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en serveer met fijngesneden pinda's, verse koriander en sojayoghurt.


Tip: Lekker met mangochutney.



0 comments
bottom of page