top of page

Aloo paratha

Aloo parantha is een van de bekendste Indiase ontbijtgerechten. Amit groeide op in India en hield van deze ontbijtoptie. Na wat tijd te hebben doorgebracht met Amit in India en bijna om de dag Aloo parantha’s te eten als ontbijt, is dit ook een van Daniëlle’s favoriete Indiase ontbijtgerechten geworden. Je kunt het gemakkelijk vegan maken door ghee te vervangen door olie of plantaardige boter. Geniet ervan met wat korianderchutney of warme tomatenchutney. Als je haast hebt, smaakt het ook geweldig met tomatenketchup!


8 stuks - 60 minuten

Wat heb je nodig?


Voor het deeg:

400 gram bloem

5 tl zonnebloemolie

0,5 tl zout

175 ml water

Plantaardige boter


Voor de aardappelvulling:

350 gram aardappelen

1 tl zout

1 groene chili

1 tl korianderpoeder

1 tl komijnpoeder

Hand verse koriander


Wat moet je doen?


1. Doe de bloem in een mengkom samen met 0,5 tl zout en 4 tl zonnebloemolie. Kneed het geheel met je handen goed door en wanneer je erin knijpt en het blijft aan elkaar plakken, weet je dat het goed is. Vervolgens kun je langzaam steeds wat meer water toevoegen. Belangrijk is dat je goed blijft kneden tot je een zachte bal hebt gevormd. Smeer in met 1 tl zonnebloemolie en laat het deeg daarna minimaal 15 minuten rusten onder een theedoek.


2. Maak ondertussen de aardappelvulling. Kook de aardappels gaar en prak fijn met een vork. Snijd de groene chili fijn en voeg deze toe aan de aardappelen samen met 1 tl zout, 1 tl korianderpoeder en 1 tl komijnpoeder. Roer goed door, voeg dan een hand fijngesneden verse koriander (met steeltje) toe en gebruik als vulling.


3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en kneed alle stukken een keer goed door en vorm balletjes. Pak 1 balletje en maak hiervan een kommetje. Hier kun je een beetje van de vulling in doen. Vouw vervolgens het kommetje dicht en draai er weer een bal van. Rol deze daarna voorzichtig uit met een deegroller. Belangrijk is dat je genoeg bloem gebruikt bij het rollen en wanneer er een gaatje ontstaat, leg je hier wat extra bloem op.


4. Bak de paratha's in een koekenpan met een beetje boter goudbruin en herhaal tot ze allemaal gebakken zijn.


Bekijk eventueel onze YouTube video (Engelstalig):


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Dhokla

Comments


bottom of page